Hosszú Katinka aggódó rajongóinak üzent Stockholmból

Publikálás dátuma
2017.04.07. 18:40
Hosszúék ezzel a képpel üzenték a rajongóknak, hogy indulnak Stockholmba Forrás: Facebook/Hosszú Katinka
Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup jelenleg is Stockholmban tartózkodik, ahol péntek délután egy lopott kamionnal hajtottak az emberek közé a svéd főváros forgalmas sétálóutcájában.

Az Iron Lady menedzsmentjétől a Blikk megtudta, hogy Hosszúék teljes biztonságban vannak, az eset idején a szállodában tartózkodtak. Az úszónő egy verseny miatt utazott Stockholmba férjével.

Katinka délután egy Facebook-posztban nyugtatta meg aggódó rajongóit. Mint írta: ma délután ők is a támadás helyszínén sétáltak, de szerencsére már a hotelben voltak a merénylet idején. A világbajnok sportoló ezután részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak, barátainak. 

Lásd még: Tömegbe hajtott egy kamion Stockholmban, halottak - Videók!

Szerző
Frissítve: 2017.04.07. 19:53

Fideszes ingatlanmutyi miatt tettek feljelentést Józsefvárosban

A Jobbik feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen egy józsefvárosi korrupciógyanús ügyben -  jelentette be Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus az N1 TV riportjára hivatkozott, amelyben azt állították, hogy Balogh István Szilveszter, volt fideszes önkormányzati képviselő -  akinek lemondása miatt most időközi választást kell tartani Józsefvárosban - 20-40 nm-es házmesterlakások kiutalásáért kért pénzt.   

A Jobbik politikusa közölte: az ügyben vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Kérdésre válaszolva elmondta: néhány tucat esetről lehet szó. Megjegyezte: Balogh István Szilveszter évekig párhuzamosan volt újságíró és önkormányzati képviselő, így akár korrupciós ügyekkel kapcsolatban is kérdezgethette a politikusokat, miközben a helyiek elmondása alapján ilyen korrupciós ügybe keveredett maga is.

Szerző

"Hecckampány a lex CEU" - Iványi üzent Áder Jánosnak

Publikálás dátuma
2017.04.07. 17:06
Iványi Gábor FOTÓ: Népszava
Dr. Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke levelet írt Áder Jánosnak, amiben arra kérte az államfőt, ne írja alá a CEU-t ellehetetlenítő felsőoktatási törvénymódosítást, amit a Ház kedden már megszavazott. A lelkész levelét az alábbiakban közöljük:

Tisztelt Elnök úr!

Csatlakozva Csanádi Judit professzor asszony, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora és az intézményük Doktori Iskolája által írt nyílt levelükhöz, én is határozottan arra kérem Önt, hogy ne írja alá a felsőoktatási törvény Balog Zoltán úr által beterjesztett, majd néhány óra alatt a Fidesz-KDNP parlamenti többségével megszavaztatott módosítását. 

Az azóta eltelt napok megnyilvánulásai (Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán miniszter, valamint a Fidesz-KDNP több más prominense) egyértelművé tették, hogy az egész méltatlan törvénykezés hátterében Soros György magyar származású amerikai üzletember, és az általa létrehozott, nemzetközi hírű, kitűnő felsőoktatási intézmény, a Central European University lejáratásának és ellehetetlenítésének a szándéka áll. A „sorosozás” és annak hangoztatása, hogy az említett nagyvonalú emberbarát zúdította volna Európára a menekültek áradatát, a Tízparancsolatnak a felebaráttal kapcsolatos tanúságtétel hamisságát tiltó elvárásába is ütközik, minden valóságalapot nélkülöz, és a bűnbakképzés legsötétebb magyar korszakait idézi újra. A szóban forgó, kiváló, negyed százada működő egyetem, csalással és törvénytelen gyakorlattal való megvádolása is átlátszó hamisság. Sokan megfogalmazták már, hogy mindezeken felül Magyarország tekintélyének és tisztességének is árt ez a hecckampány. A törvényalkotással végrehajtott jogfosztás pedig olyan szeplő a magyar parlament arcán, mely méltán vált ki megvetést minden tisztességes parlamenti demokrácia részéről.

Tisztelt Elnök úr! Ön ezt még megakadályozhatja. Kérem én is, hogy lépjen fel a jogfosztottak és megbántottak oltalmazójaként. Meggyőződésem, hogy rövid életünk és megbízatásaink igazi értelmét a megfelelő emberi-történelmi pillanatok tiszta felismerése, és az azokra adott bátor, becsületes válasz teremti meg. Húsvét közeledtével gondoljon arra is, hogy olykor még a ránk bízottakért, az alapvető jogaikért és szabadságukért kiáltó emberek érdekében vállalt áldozat sem értelmetlen.

Tisztelettel: 

 Dr. Iványi Gábor

Szerző
Frissítve: 2017.04.07. 18:06