Előfizetés

CEU - Nádas Péter is levelet írt az államfőnek

Publikálás dátuma
2017.04.09. 11:13
Nádas Péter FOTÓ: Molnár Ádám

Nádas Péter író Facebook bejegyzésében hozta nyilvánosságra az államfőnek küldött levelét. Ebben így ír:

"Arra kérem, hogy aláírásával ne hitelesítse a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítást. Ezzel lényegében a „kevesebb több” elvének érvényesítését kérem Öntől. Meggyőződésem, hogy egy államfő számára ritkán adódik olyan alkalom, amikor egyetlen tollvonás hiányával ennyire sokat tehetne azért a politikai közösségért, amelynek egységét képviselni hivatott. Egység sohasem jöhet létre a rendezetlen vágyak, eltúlzott félelmek és fésületlen indulatok olyan örvénylésében, amelyben ez a törvénymódosítás megszületett.
Biztos vagyok abban, hogy Ön felette áll az ilyen szenvedélyeknek, hiszen pozíciójának méltóságát, morális legitimitását éppen ez a tartás adhatja."

MSZP: a Fidesz falazott a magyar romák meglopásához

A Magyar Szocialista Párt közleménye.

Addig nincs mit ünnepelni a magyarországi cigányságnak a Nemzetközi Roma Napon, amíg a Fidesz a gazdagok pártjaként eltűri, sőt támogatja, hogy egyik parlamenti képviselőjük, Farkas Flórián becsapja, elárulja és meglopja a saját népét.

A Fidesz képviselője lenyúlta és saját luxusigényeinek kielégítésére költötte a romák felzárkóztatására szánt pénzt, Orbánék korrupt és gazdag kormánya pedig falazott neki azzal, hogy közpénzből pótolta az ellopott összeget.

Addig nem lesz roma felemelkedés, amíg a Fidesz ellopja azt a pénzt, amit ennek a kisebbségnek a munkahelyteremtésére, oktatására, szociális helyzetének a javítására kellene költeni.

Botka László programja azokat fogja segíteni, akiktől a Fidesz a gazdagok pártjaként most elvesz. Közel az idő, hogy a magyar romák felismerjék: a Fidesztől a pár napig tartó könyöradományokon kívül semmit sem várhatnak. A valódi, tartós és biztos felemelkedést csak Botka László baloldali programja fogja elhozni.

Trump háborús kedvében van?

Az amerikai csendes-óceáni parancsnokság szóvivője, Dave Benham szombat esti tájékoztatása szerint a hajóraj a Carl Vinson repülőgép-hordozó vezetésével Szingapúrból indult el. Az intézkedésre elővigyázatosságból, Észak-Korea egyre nagyobb aggodalmat keltő nukleáris programja miatt került sor. Az amerikai álláspont szerint a kommunista ország jelenti az első számú veszélyt a térségben, és "szükséges a fokozott katonai jelenlét" a félsziget közelében.

A hajóraj egy Nimitz-osztályú repülőhordozóból, a USS Carl Vinsonból, illetve két rakétarombolóból és egy rakétacirkálóból áll - ez utóbbiak olyan Tomahawk rakétákkal vannak felszerelve, amilyenekkel az USA péntek hajnalban Szíriában bombázott.

Donald Trump amerikai elnök a kínai államfővel Floridában folytatott e heti megbeszélésein arra sarkallta Hszi Csin-pinget, hogy tegyen többet Phenjan nukleáris programjának a visszafogására. Trump nem sokkal korábban egy brit lapnak azt mondta, hogy amennyiben Pekingnek nem sikerül nagyobb nyomást gyakorolnia Phenjanra, Washington egyedül lép.

Az NBC úgy értesült, hogy mindeközben az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadói tájékoztatták Trumpot arról, hogy Washingtonnak milyen gazdasági vagy katonai lehetőségei vannak Észak-Korea nukleáris és ballisztikusrakéta-programjának megállítására - írja a hvg.hu az MTI nyomán.