Előfizetés

Börtönbe küldenék Galambos Lajost

Publikálás dátuma
2017.04.10. 10:03
Galambos Lajos a nemzetbiztonsági bizottság korábbi ülésén FOTÓ: Népszava
Megérkezett a Fővárosi Ítélőtáblára a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fellebbezése a Gyurcsány-kormány alatti volt titkosszolgálati vezetők és társaik ellen folyó eljárásban – tudósít az Index. 

Galambos Lajosra, a volt Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatójára letöltendő, Szilvásy György egykori titkosszolgálati miniszterre és Galambos utódjára, Laborc Sándorra felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A főügyészség a bűnösség megállapítását és büntetés kiszabását indítványozta.

A Katonai Ügyészség eredetileg Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagyot kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt felbujtóként elkövetett kémkedéssel, Laborc Sándor időközben lefokozott dandártábornokot kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással, P. Lászlót, a kémbotrányban felbukkanó, orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát pedig államellenes bűncselekményekkel vádolta meg 2011-ben.

Az ügyet 2040-ig titkosították.

A Debreceni Törvényszék 2013-ban meghozott elsőfokú ítéletében Galambos Lajos és Szilvásy György egyaránt két év tíz hónap börtönbüntetést, Laborc Sándor egy év - két év próbaidőre felfüggesztett - börtönt kapott, P. Lászlót pedig felmentették.

A Fővárosi Ítélőtábla ezután eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte az ítéletet.

A megismételt elsőfokú eljárásban a Kaposvári Törvényszék tavaly felmentette valamennyi vádlottat.

A Sláger FM-et is bekebelezik Habonyék?

Publikálás dátuma
2017.04.10. 09:59
Forrás: Facebook
Szemet vetett a leghallgatottabb budapesti kereskedelmi rádióra Habony Árpád - írja a Magyar Nemzet.

A lap több forrásból is úgy értesült, hogy a miniszterelnök tanácsadója, illetve üzleti köre egy ideje már a Sláger FM megszerzésén ügyködik. A csatornát működtető cég jelenlegi tulajdonosa a Tematic Media Group Kft., ami a nagyváradi illetőségű Radu Morar kezében van.

Állítólag Habonyék eredetileg azt tervezték, mostanra le is zárják az ügyletet, ám a tárgyalások elakadtak. A lap úgy tudja, az árban nem tudtak megegyezni: a Fidesz-közeli médiaguru egyszerűen túl keveset kínált a rádióért.

Menedékjogról álmodoznak Orbán bezárt táboraiban

Publikálás dátuma
2017.04.10. 08:27

Le Monde

"Menedékjogról álmodoznak Orbán Viktor bezárt táboraiban". Ezzel a címmel közölt riportot a Le Monde Tompáról, a kis "fémkapuról" a schengeni határon. Itt raboskodik az iraki kurd származású Rachid Serbas feleségével és négy gyermekével, a túloldal számukra minden, csak nem az ígéret földje. A hajdani újságírónak és családjának a mozgási terepe két-három méter. Itt fogadta őket egy rendőr, aki ujjlenyomatokat vett róluk. A Balkánra bezárt menekültek zsákutcába kerültek, akár hónapokig is vesztegelhetnek a konténerekben, mert a magát „a szuverenitás bajnokának ” hirdető Orbán potenciális terroristáknak bélyegzi az ide érkezőket. Pintér Sándor belügyminiszter egy sajtóértekezleten azt mondta a Le Monde munkatársának, hogy a tompai tábor a szögesdrótok ellenére se börtön, az érkezők szabadon visszatérhetnek Szerbiába, ha erre kerekedik kedvük. Már hogyne lenne kedvük visszatérni Szerbiába, hiszen onnan jöttek!