Előfizetés

Tragédia a Szentendrei úton - Már biztos, hogy részeg volt a sofőr

Publikálás dátuma
2017.04.10. 11:59
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
A Szentendrei úti halálos baleset gyanúsítottja előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozza az ügyészség, mivel a korábbinál súlyosabb bűncselekménnyel, halált okozó ittas járművezetés bűntettével gyanúsítja őt a rendőrség - közölte a fővárosi főügyész hétfőn. 

Ibolya Tibor közleményében felidézte: a gyanúsított 2017. március 18-án Budapesten, a Szentendrei úton hátulról belerohant egy piros lámpánál várakozó gépkocsiba. Az utóbbi autóban ülő sofőr és utasa a balesetben életét vesztette.

A főügyész ismertette: a nyomozás során beszerzett vegyészszakértői vélemény alapján jelenleg az állapítható meg, hogy a gyanúsított a gépkocsit ittas állapotban vezette, ezért a nyomozást teljesítő Budapesti Rendőr-főkapitányság a korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfival súlyosabb bűncselekmény, halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte.

A férfi a gyanúsítás módosítása ellen panaszt jelentett be, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasított. A kerületi ügyészség azt indítványozza, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatását további három hónappal hosszabbítsák meg. Az ügyészség szerint ezt a férfi terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és bizonyítottság esetén a kiszabható büntetés nagysága, valamint az elkövetés jellege, körülményei indokolják, továbbá az, hogy a gyanúsított egészségi állapotának javulása esetén felmerülhet a szökés, elrejtőzés veszélye.

A baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt. A történtek után Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere bejelentette: a Véda kamerarendszer kibővítését kéri a III. kerületi Szentendrei útra és ezért a Belügyminisztériumhoz fordult.

Ketten haltak meg a hétvégén az utakon

Két balesetben ketten haltak meg a hétvégén az ország közútjain - közölte a rendőrség hétfő reggel internetes oldalán. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleménye szerint az elmúlt 72 órában a rendőrök 138 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ebből két halálos kimenetelű közlekedési balesetben két ember életét vesztette, 29 súlyos és 107 könnyű sérüléssel végződött. A rendőrök 616 embert fogtak el, közülük 125-öt körözés alapján, 406-ot pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 569 személyt állítottak elő, köztük 250-et bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, további 47-et ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedésre 346 esetben volt szükség - olvasható a police.hu oldalon.

Előkerült Koltai László

Megtaláltuk!!!!! - számolt be a jó hírről az Eltűnt emberekért Facebook-csoport közösségi oldalán. A 4. nap az otthonától 195 km-re Kápolnapuszta Bivalyrezervátumnál találták meg. A nagykanizsai kórházba kerül megfigyelésre.

Korábban megírtuk: A XI. kerületi Rendőrkapitányság körözi az ismeretlen helyen tartózkodó 72 éves Koltai Lászlót.

A budapesti súlyos beteg férfi április 7-én 9 óra körül a Budapest XI. kerületi lakcíméről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról és a felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre. A férfi 180 centiméter magas, ősz hajú. Eltűnésekor kék nadrágot, valamint sárga és fehér színű pulóvert viselt - olvasható a police.hu-n.

A férfi autóját Zalakomárban leállítva találták meg, az ottaniak Garabonc felé látták elmenni. A rendőrség sürgősen kéri a lakosság segítségét.