Botka: a CEU kivéreztetése egy tudatos stratégia része

Publikálás dátuma
2017.04.11. 19:05
Fotó: Molnár Ádám
A civil törvény és a CEU kivéreztetése nem kapkodás vagy bosszúhadjárat. Ez egy tudatos, ördögi stratégia része. A szabad gondolat, a szabad akarat, a szabad szellem, a szabad Magyarország ellen - írja Facebook-bejegyzésében Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A politikus szerint ez a putyini Oroszország mintája: "Putyin kottájából játszik Orbán és úgy táncol, ahogy Putyin fütyül. Orbán kizárólag szolgákat, alattvalókat és bólogató Jánosokat akar magának - és nem csupán a Sándor-palotában, hanem az egyetemeken, középiskolákban és mindenütt, ahol gondolkodó emberek és nem fideszes droidok találhatók." 

Szerző

Lezárják a Várhegy alagutat két éjszaka

Filmforgatás miatt lezárják a forgalom elől a budai Vár alatti alagutat szerdáról csütörtökre és csütörtökről péntekre virradó éjjel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

A lezárás 21 órakor kezdődik és másnap fél ötig tart. Ebben az időszakban a 16-os, a 105-ös és a 916-os busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik és az autósoknak is ez a kerülő útvonal ajánlott.

Szerző

CEU - Egy helyettes államtitkárra bízták a tárgyalást

A nemzetközi egyetemekkel kapcsolatos tárgyalások lefolytatására Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottnak Altusz Kristófot, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárát kérte fel - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A nemzetközi egyetemek ügyében a törvényalkotási időszak lezárult, soron következik a diplomáciai egyeztetések időszaka. A kormány meggyőződése szerint a felsőoktatási törvényben szereplő feltételek minden jó szándékú egyetem számára teljesíthetőek - közölte a sajtófőnök.

Szerző