Lövés dördült a Kazinczy utcában

Lövés dördült a főváros VII. kerületében, a Kazinczy utcában egy vita hevében - erősítette meg az Index információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya.

A rendőrségi tájékoztatás szerint este fél tízkor egy vendéglátóhely üzemeltetője szóváltásba keveredett öt emberrel, akik a szórakozóhely előtt az utcán tartózkodtak.

Az üzemeltető a vita hevében egy alkalommal a társaság irányába lőtt egy gáz-riasztófegyverrel. A történteket észlelte egy rendőrjárőr, a dulakodókat a helyszínen elfogták, hat embert előállítottak.

Senki sem sérült - közölte a rendőrség.

Szerző

Sólyom László: alkotmányellenes a lex CEU

Publikálás dátuma
2017.04.12. 23:49
FOTÓ: Vajda József

Egyértelműen alkotmányellenes a felsőoktatási törvény módosítása, amely ellehetetlenítené a Közép-európai Egyetem (CEU) működését - jelentette ki Sólyom László. A volt államfő és az Alkotmánybíróság egykori elnöke a konzervatív Eötvös József Csoport szerdai, egyetemi autonómiával foglalkozó konferenciáján elmondta: a lex CEU-ként elhíresült törvény a jogbiztonság technikai feltételeinek sem felel meg, ráadásul a CEU szempontjából teljesíthetetlen feltételeket is előír. A volt államelnök - aki a vasárnapi CEU melletti tüntetésen is részt vett - szerint az is ellenkezik a jogbiztonság alapelvével, hogy a magyar kormány olyan államközi szerződéshez kötné a CEU további működését, amelynek tartalmáról semmit sem tudni. Az Alaptörvénybe ütköző passzusokra korábban a Bibó István Szakkollégium is felhívta a figyelmet, erre utalva Sólyom azt mondta: még a jogászhallgatóknak is feltűnik az alkotmány-ellenesség.

Szerző

Hidegfront jön, szeles lesz a csütörtök

Publikálás dátuma
2017.04.12. 23:31
FOTÓ: Thinkstock
Csütörtökön egy újabb hidegfront érkezik, ezért sok felhő lesz felettünk az égen, helyenként kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat. Napközben egyre többfelé északnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős, helyenként esetleg viharos lökések kísérhetnek. Hajnalban 5-10, napközben 15-21 fok között alakul a hőmérséklet. 

Pénteken változóan, erősen felhős időre számíthatunk, de számottevő csapadék sehol sem várható. Még sokfelé kísérhetik erős lökések a nyugati-északnyugati szelet. Többfelé hűvös lesz a hajnal, napközben pedig 14-19 fok valószínű.

Szombaton is gyakran takarhatják felhők a napot, de egy-egy zápor csak nyugaton, délnyugaton fordulhat elő. Északon, északkeleten még szeles marad az idő. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Húsvét vasárnap előfordulhatnak hosszabb napos időszakok, majd hétfőn ismét több felhő lehet az égen, de ezen a két napon csak elszórtan alakulhat ki gyenge eső, egy-egy zápor. Ugyanakkor egy hidegfront miatt szeles lesz az idő. Délutánonként 12-17 fokot mérhetünk.

Szerző