Gulyás Márton Röszkén is tüntetett - Bakondi szerint Soros a háttérben

Publikálás dátuma
2017.04.15. 18:00
Röszke/Getty Images
Tüntetésbe kezdtek több mint nyolcvanan szombat délután Röszkén. A miniszterelnök hű, és sokmindenre kapható belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György  az MTI-nek azt mondta: a Soros-szervezet emberei szervezett szállítással érkeztek a helyszínre.

A Csongrád megyei településen, a Szent Antal téren mintegy 85 ember gyűlt össze szombat délután- számol be az távirati iroda az esetről.  A résztvevők 60-70 százaléka külföldi. Mellettük vannak ismertebb magyarok is - fogalmaz a távirati iroda - , mint Juhász Péter (az Együtt elnöke), Gulyás Márton (a héten 300 nap közmunkára ítélt aktivista) és Schilling Árpád rendező.

A hű és sokmindenre kapható belbiztonsági főtanácsadó elmondta, hogy a tüntetők röpcédulékat osztogatnak, "Nem kell határ", "Nem kell börtön" feliratokkal. Bakondi szerint mindez azt jelenti, hogy a tüntetés célja, ne legyenek határok, ne legyen védekezés, mindenki korlátozás nélkül juthasson be az Európai Unió területére.  A hű és sokmindenre kapható belbiztonsági főtanácsadó úgy tudja, a demonstrálók azt tervezik, hogy Röszkéről a határ érintésével a tranzitzónához mennek. Bakondi megnyugtatott minden igaz, a folyamatos migránsozás miatt a földi pokol elől menekülő és bajban lévő embertársaitól kellőképpen rettegő magyart, hogy a térségben megfelelő létszámú rendőri erő tartózkodik, amely minden provokáció ellenére, minden helyzetben fenn fogja tartani az államhatár védelmét.

Pintér Sándor egy hete a tompai tranzitzónában átlátszó és szánalmas patyomkin-sóval próbálta elhitetni a közvéleménnyel, hogy a kormány menekültpolitikája a legigazságosabb a világon - olvasható Gulyás Facebook-oldalán, a Slejm - a torkon ragadt politika címűn.

A sajtó menekültekkel nem találkozhatott, mert őket a röszkei tranzitzónába szállították ez idő alatt. A MigSzol Csoport menekülteket segítő szervezet szombaton oda, a röszkei tranzitzónához szervezte a tüntetést: menjünk el, hogy megmutassuk, hogy egy pillanatra sem dőltünk be a belügyminiszter úrnak, és továbbra is követeljük a körmánytól, hogy emberhez méltóan bánjon MINDEN embertársunkkal!!! 

Szerző

"Ugyanezt rikácsolja minden bukott diktátor"

A szocialisták szerint a miniszterelnök hosszú évek óta először magyarázkodik, érzi, hogy hatalma megroppant, személyével és politikájával szemben egyre nő az ellenállás.

Így reagált az ellenzéki párt Orbán Viktor Magyar Idők szombati számában megjelent interjújára

O. Viktor egy mindenre elszánt milliárdos, aki strómanokon keresztül összelopott vagyona és megrendült hatalma megtartása érdekében nem ismer se istent, se embert. A bukott diktátorok módszere szerint ő is azt próbálja magával és környezetével elhitetni, hogy az ellene lázadó milliók mind „külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket.” Ez a szöveg persze ismerős: minden zsarnok ezt rikácsolja közvetlenül a bukása előtt.

A magyar miniszterelnök magyarázkodik, hosszú évek óta először. Érzi, hogy hatalma megroppant, személyével és politikájával szemben egyre nő az ellenállás. Mostani nyilatkozatát is a kényszer szülte, de az ellene fellépő kritikus tömeget már csak a lemondásának bejelentésével tudná hazaküldeni.

Az Európa-párti fiatalság szólásszabadságot, tanszabadságot és tisztességes feltételekkel lebonyolított szabad választásokat követel. Csak idő kérdése, mikor csatlakoznak hozzájuk a becsapott emberek: a gyárak és üzemek dolgozói, a nyugdíjasok, a közszolgák, az egészségügy és az oktatás megalázott napszámosai.

Ha ezek az emberek egymás mellé állnak, O. Viktor és a gazdagokat képviselő Fidesz megbukik. Ez a pillanat pedig bármikor bekövetkezhet – mert a változást követelő tömeget még egyetlen diktátor rikácsolása sem tudta megállítani.

MSZP

Szerző

Kormányközeli lap munkatársa kér bocsánatot "minden leütött betűért"

Szóval én aztán tényleg nem vettem részt ebben az egészben, de így is fontosnak tartom, hogy bocsánatot kérjek minden egyes leütött billentyűmért, amivel ez a szargödör valaha is jól járt akár csak egy kicsit is - közli az újságíró a tumbleren. Noha nem manapság, amikor már végképp eldurvult a helyzet, és csak rövid ideig dolgozott a Ripostnál, az undora kitart, sőt fokozódik, ezért érezte szükségét a bocsánatkérésnek. Minderről meglehetősen keresetlen szavakkal számol be az említett felületen.

Részlet az írásból (szöveghűen):

Úgy másfél évvel ezelőtt három hónapot lehúztam a ripostnál. akkor is tudtam, hogy szar hely, de pár engem akkoriban épp körülvevő rosszember miatt még így is jobban jártam. akkoriban egy kissé komplexusos tróger bulvár volt az egész, ahova persze kellett nyomni a híreket a migránsról (az egyetlen örök címkeként előkerülő új népvándorlás rovatba), de hát én ilyenekker akkoriban egyáltalán nem akartam foglalkozni. igazából még az se volt elviselhetetlen, amikor ómolnár miklós a maga legendás karizmájával bejött okoskodni arról, hogy persze biztos jó emberek a menekültek dehát senki nem akar a szomszédjába egyet sem, és a valósággal ápolt különös viszonya is inkább csak kényelmetlen volt akkor, mikor lapszemlés címeket írt át nettó hazugságra, hogy bennük legyen a “glamour” (erről amúgy korábban egy story-gálán még a SZTÁRMAGAZIN) főszerkesztőjeként beszélt, ott nyilvánosan be is ismerte kicsit pajkosan mosolyogva, hogy a valóságot néha fel kell kell tupíroznia, csak ugye akkor még nem gondolta volna senki, hogy ez politikai vonalon is mehet majd)

Péntek este a korábbiakhoz képest is beláthatatlan mélységekbe süllyedt a kormánysajtó - írja a 444.hu. Azzal álltak bosszút Gulyás Márton hétfői akciójáért, és a tárgyalást követő jelentős médiafigyelemért, hogy az aktivista magánéletéről tettek ki lejáratónak szánt cikket, egy társkereső oldalon használt képeit is csatolva hozzá. Először a Ripost írt erről, majd - természetesen - követte az Origo is. Gulyás péntek éjjel videóüzenetben reagált: A két cikknek alapvetően az a kérdése, hogy Gulyás Márton buzeráns vagy-e? Ezért arra biztatnám a Ripost és az Origó munkatársait, hogy jöjjenek oda¨[a tüntetésre], és ha szembeállnak velem, és szemtől-szembe felteszik a kérdést, akkor meg fogják kapni rá a megfelelő választ.

Szerző