Megint pofára esett a TV2

Publikálás dátuma
2017.04.19 12:38
A CÖF néhány prominense. FOTÓ: Népszava
Nem is létezett olyan nyilvánosan közzétett CÖF-közlemény, mint amire hivatkozva a Tv2 nekiment a hétvégén több független szerkesztőségnek – írja a HVG.

A CÖF a hvg.hu kérdésére kénytelen volt elismerni, hogy a közleményt, amely leleplezte, hogy egyes szerkesztőségek kapcsolatban állnak az ördöggel, vagyis Soros Györggyel, valójában nem tették közzé, azt közvetlenül küldték el Andy Vajna állami pénzen megvásárolt tv-jébe. A húsvéti hosszú hétvégén a csatorna független médiumok szerkesztőségeit reagáltatta a hírre „Támad a Soros médiabirodalom” című összeállításában, bár az eredeti közlemény sem a lap szerkesztőségébe, sem az MTI anyagaiba nem került be, ugyanakkor a reagálásokat a kormánypárti média más szerkesztőségei ellenőrzés nélkül átvették.

Vagyis a CÖF feltalálta a nyilvános közzététel nélküli „közleményt”, amelyet jelen állás szerint egyetlen címzett kapott meg (ezt amúgy magyarul levélnek/utasításnak inkább hívják) – fogalmaz a hvg.hu.

Szerző
Témák
TV2CÖF

Erdő Péter szerint Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk

Publikálás dátuma
2019.04.21 21:23

Fotó: AFP/ Kisbenedek Attila
A politikusok, a gazdasági élet szereplői, tudósok, művészek felelőssége, hogy az evangélium szellemében alakítsák az életet.
Isten, aki bölcsességében megalkotta az embert, azt akarja, hogy boldogok legyünk - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatornának adott, vasárnap este sugárzott húsvéti interjújában. Hozzátette: a világi emberek - politikusok, a gazdasági élet szereplői, tudósok, művészek - felelőssége, hogy az evangélium szellemében alakítsák az életet. "Isten szeretetét kell közvetítenünk az emberek felé" - hangsúlyozta a bíboros. Kérdésre válaszolva megjegyezte: szükséges az európai alapdokumentumokban a kereszténység rögzítése, csakúgy, mint a görög-római örökségé.
Szerző

Több hektáron égett az aljnövényzet Soroksáron

Publikálás dátuma
2019.04.21 17:58
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Ötven tűzoltó fékezte meg a lángokat.
Több hektáron kigyulladt a bokros-fás, bozótos aljnövényzet vasárnap délután Budapest XXIII. kerületében, a tüzet körülhatárolták, senki sem sérült meg - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Kisdi Máté elmondta: a lángok Soroksáron a Szamaránszki dűlő, a Vecsési út és a Szérűskert utca által határolt hétvégi házas övezetben csaptak fel. A tűzben elégett két kisebb hétvégi ház és több melléképület is. A tűz által érintett több tízezer négyzetméteres területet tizenegy vízsugárral - tizenkét tűzoltógépjármű és vízszállító járművek segítségével - határolta körül több mint ötven fővárosi tűzoltó, gyáli és a rózsadombi önkéntes tűzoltók együttműködésével. Az oltási munkákat a fővárosi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.
Szerző
Témák
tűzoltó