Kész Zoltán: Orbán az, aki próbálja szétverni az EU-t

Az ellenzéki képviselők élesen bírálták a civil szervezeteket vegzáló, a kormány és a kormánypárti képviselők által benyújtott, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot szerdán az Országgyűlésben, az előterjesztés általános vitájában. Kész Zoltán független képviselő felszólalásában azt mondta: Orbán Viktor az, aki külföldi érdekeket képvisel, ő az, aki orosz érdekeket szolgálva próbálja szétverni az EU-t, nem a civilek.

Kész szerint a külföldről elnyert források a legátláthatóbbak, és nem azokat kellene "vegzálni", akik külföldről elnyert pénzeket fordítnak közfeladatokra, hanem azokat, akik hazai közpénzt költenek el magáncélokra. Hozzátette: Orbán Viktor az, aki külföldi érdekeket képvisel, ő az, aki orosz érdekeket szolgálva próbálja szétverni az EU-t. Magyarországon ismét moszkovita kormányzat van - vont mérleget.

A független képviselő szerint a kormány működése nem csak a józan ésszel megy szembe, hanem a saját törvényével, a büntető törvénykönyv hazaárulásról szóló részével is.

Kész Zoltán szerint nem a civilek politizálnak, hanem Orbán Viktor és Putyin politikája lépett be a civilek világába. Orbán Viktor pontosan olyan erőszakos, mint a kommunisták voltak a legrosszabb időszakaikban - hangoztatta. Elmondta, az Orbán-rendszer biztosan halad a török és az orosz úton, a civileket megbélyegző törvényjavaslat egy fontos állomás ezen az úton. Nem a civilek, hanem a kormány a külföldi ügynökszervezet; az orbáni út az ázsiai elnyomás világába tart, fél vagy egész diktatúrába - tette hozzá. Közölte, Orbán Viktor nemhogy ellenvéleményt, tartózkodást sem tűr el, inkább Rákosi tanítványa ő, mint Kádáré.

Lásd még: Civil törvény - Ellenzéki össztűz, kemény beszólások a T. Házban

Szerző

Homokvihar tombolt Zalában - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.04.19. 17:15

Az ország nagy részében a szokatlan időjárás okozott problémákat, több megyében is a sok csapadék és a viharos szél miatt hófúvásra figyelmeztettek. Mindeközben Zala megyében nem a hó-, hanem a homokvihar nehezítette a közlekedést, az MTI fotósa meg is örökítette a ritka jelenséget:

Zala megyére egyébként másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a széllökések miatt, ahogy Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Veszprém megyére is. Akár óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökések is lehetnek ezekben a járásokban. A légmozgás csütörtök estétől mérséklődik. 

Az országos figyelmeztetésekről bővebben ide kattintva olvashat!

Szerző

Kapcsolódó

Még egy nap a tél

Viharos szél, eső - Hófúvásra is figyelmeztetnek!

Publikálás dátuma
2017.04.19. 17:08
Illusztráció: Thinkstock
A sok csapadék és a viharos szél miatt több megyében hófúvásra is figyelmeztetnek szerdán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára a széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki. Több járásra a másodfokú riasztásokat is. Ahol ezek a riasztások vannak érvényben, ott akár óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökések is lehetnek. További hét megyében szintén az erős szél miatt elsőfokú a figyelmeztetés.

A sok eső miatt a fővárosban, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken 24 óra alatt 30 milliméternél is több eső hullhat. Szintén a sok eső miatt tizenegy további megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Az országban többfelé 20-30 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani. Az Északi- és a Dunántúli-középhegység magasabb részein 50 millimétert meghaladó csapadék is eshet. A Tiszántúlon leginkább eső, másutt eső, havas eső, hó egyaránt valószínű. A magasabban fekvő helyeken főként havazás várható. A hó jellemzően tapadó hó lesz. Síkvidéken a lehulló hó olvadni fog, vagy elolvad, éjszaka viszont a Tiszántúl kivételével átmenetileg 1-7 centiméter hó megmaradhat. A Dunántúli-, és az Északi-középhegység vonulatain akár 30-50 centiméter, a legmagasabb csúcsokon akár ezt meghaladó hóréteg is kialakulhat.

Szintén szerdára a hófúvás miatt is figyelmeztetéseket adtak ki. Veszprém megyében ez másodfokú, Fejér, Vas és Zala megyében elsőfokú. A friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Azt írták: az északi, északnyugati szél szerdán elsősorban a Dunántúlon, holnap az északkeleti országrészben is viharossá fokozódik. Napközben a Dunántúl nyugati részén azonban 90-100 kilométer/óra közötti lökések is előfordulhatnak. A hegyekben a viharos szél hófúvást okozhat. Csütörtök estétől mérséklődik a légmozgás.

Szerző