"Vállalhatatlan" - Újabb emberek távoztak az Origótól

Vállalhatatlannak tartja az Origo fotórovatának vezetője, hogy a beleegyezése nélkül cserélték ki manipulatív képekre azokat a felvételeket, amelyeket egy munkatársa készített a Hősök terén tartott tüntetésekről, Ostyáni János ezért felmondott a portálnál – tudta meg a 24.hu. Ezután a lap újabb munkatársa, Varga Judit jelentette be, hogy a lejárató cikkek miatt ő is távozik az Origótól, Zsadon Béla, a lap vezető címlapszerkesztője pedig nyugdíjba vonul.

Mint lapunk is megírta a múlt héten, az április 13-ai tömegtüntetésről tartott beszámolókban központi vezérlésre váltott a kormánymédia, így az Origo is: bár a demonstrációra a portál fotósa is kiment, és kezdetben használták a helyszínről küldött képeit, rövid időn belül a teljes képcsomagot kicserélték egy másik galériára. Aztán ugyanezek a képek jelentek meg a Magyar Idők, a 888 és a Lokál felületén is, csak más-más szerzői név alatt vagy éppen név nélkül.

Ostyáni János ezért távozott a laptól, Varga Judit újságíró pedig a múlt héten Gulyás Mártont lejáratni próbáló cikk miatt, amiben azt találgatták, hogy az aktivista vajon homoszexuális-e. Az újságíró nem akart tovább egy levegőt szívni olyan emberekkel, akik kiszolgálói ilyesfajta lejáratókampányoknak.

Lásd még: Gulyás Márton üzent az Origo felmondott újságírójának - Videó!

A 24.hu szerda délután tudta meg, hogy Zsadon Béla, az Origo vezető címlapszerkesztője is távozik. A nyugdíjba vonuló munkatárs távozásának okaival kapcsolatban csak annyit mondott a portálnak, hogy megöregedett, arra pedig, hogy van-e összefüggés a távozása és aközött, ami az Origónál az elmúlt napokban történt, annyit mondott, “no comment”. A 64 éves Zsadon Béla korábban az Indexnél dolgozott olvasószerkesztőként. 2014-ben csatlakozott az Origo Mediához.

Szerző
Témák
felmondás Origo
Frissítve: 2017.04.19. 18:47

Ítéletidő - Késésekre figyelmeztetett a MÁV

Publikálás dátuma
2017.04.19. 17:58
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
A katasztrófavédelem nagy erőkkel dolgozik a kidőlt fák eltávolításán, ami hosszabb időt vesz igénybe. Az utasok a mai - szerdai - napon számítsanak a korlátozásokra, vonatkimaradásokra és jelentős késésekre - közölte a MÁV. 

A tájékoztatás szerint  Isaszeg–Gödöllő–Aszód állomások között vonatpótló buszok közlekednek, a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon Gödöllő és Aszód között ugyanis leszakadt a felsővezeték. Áramtalanítani kellett a rendszert zárlatok miatt, amelyet faágak okoztak. A vonatok Isaszegen és Aszódon vesztegelnek. 

A vonatpótló autóbuszokra a megváltott menetjegyek érvényesek, a buszok az állomás előtti térről indulnak. A vonatpótló autóbuszon kerekes székes utazás, csoportok együttes elhelyezése és kerékpárszállítás nem lehetséges. A vonatpótló autóbuszok minden megállóhelyen megállnak. A Miskolc felől Budapestre tartó IC és gyorsvonatok csak Hatvanig közlekednek és onnan térnek vissza.  

Lapunk megkeresésére közölték: várhatóan késő délután már nem kell pótlóbuszokra átszállni, így estére visszaállhat a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Hatvan–Miskolc, valamint az egri vonalon.

Szerző

Káosz a Normafánál - Átszállítják az óvodásokat

Publikálás dátuma
2017.04.19. 17:55
Illusztráció: Tóth Gergő
Nehezen megközelíthető a Normafa környéke és jelentős fennakadások alakultak ki a környék közlekedésében, ezért a XII. kerületi önkormányzat átszállítja a Normafa Óvodából a Németvölgyi Általános Iskolába azokat a gyerekeket, akiket még nem hoztak el a szüleik.

Az önkormányzat szerdán arról tájékoztatott, hogy a gyerekeket rendőri felvezetéssel, a kerület saját autóbuszával viszik át az iskolába délután 4 órakor. A gyerekek óvodapedagógus felügyelete mellett várják szüleiket. A közleményben arra is kitértek, hogy az FKF Nonprofit Zrt. 12 gépjárművel dolgozik a magasabban fekvő budai fő- és tömegközlekedési utakon, azonban a gépek helyenként nehezen haladnak a bedugult útvonalakon. Erre példaként az Istenhegyi út - Költő utca - Eötvös út útvonalat hozták fel. A kerületi önkormányzat azt kéri, hogy mindenki fokozott odafigyeléssel közlekedjen, ha bajba jutott embert vagy járművet lát, akkor pedig hívja a 112-es segélyhívó számot.

Szerző