Lövöldözés volt Budapesten - Megsérült egy férfi

Publikálás dátuma
2017.04.19. 23:36
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Gumilövedékes fegyverrel sebesített meg egy férfi egy másikat a főváros XVIII. kerületében szerdán - közölte a rendőrség a honlapján.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a Vezér utcában a két férfi egy korábbi nézeteltérés miatt szóváltásba keveredett; az elkövető egy csákánynyéllel betörte a sértett autójának szélvédőjét, majd az autót vezető férfit egy gumilövedékes fegyverrel többször meglőtte. A sérült férfit a mentők kórházba szállították - tették hozzá. A Budapesti Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított nyomozást, a tettest még keresik.

Szerző

Gyilkolt, majd véres ruhában buszra ült

Publikálás dátuma
2017.04.19. 16:52
Fotó: police.hu

A balatoni éjszakai élet ismert alakját gyilkolták meg kedden este Balatonföldváron. Gyilkosának – akit pár óra alatt elfogtak a rendőrök – G. Gábor a háza körül munkát adott, ruházta, etette-itatta.

„Gáborra sokan mondtak rosszat, de aki jól ismerte, az tudja, hogy mennyire jólelkű ember volt” – mondta az egyik siófoki szórakozóhely tulajdonosa. A városban szinte nincs olyan bár, diszkó, kávézó, ahol ne ismerték volna az áldozatot az elmúlt évtizedekből. Az utóbbi időben Balatonföldváron élt egy pincesori kis házban (korábban a Győr melletti Abdán is lakott), de a napjait Siófokon töltötte. Azt ismerősei sem tudták megmondani, hogy miből élt az ötvenes, erős testalkatú férfi. Gyilkosáról azt mondták: Gábornál is magasabb, kigyúrtabb, jóval fiatalabb, s a Földvárhoz közeli Látrány községben él.

„Conan a beceneve ennek a roma fiúnak, gyakran lehetett Gáborral látni, alkoholt nem ivott, legfeljebb egy-egy kólát, szavát szinte sose lehetett hallani” – mondta egy siófoki bártulajdonos. Nem tudni, min veszhettek össze kedden este.

A áldozat ismerősei úgy tudják – bár először késelésről is beszéltek –, hogy a gyilkos szétverte a fejét egy viakolor-téglával, majd bement egy trafikba, vett egy palack ásványvizet, s véres ruhában fölült a látrányi buszra. Néhány óra leforgása alatt elfogták a rendőrök a falujában.

„Gábor emlékére” – az áldozat Facebook-oldala szerda délután így módosult, reggel még elárasztották a gyalázkodó kommentek, több is azt állította, hogy sokaknak tartozott, ezeket azonban később törölték. „Nyugodj békében, Papó!” – délután már csak ilyen és hasonló bejegyzéseket lehetett olvasni.

Meghalt az összevert fiú

Publikálás dátuma
2017.04.19. 13:16
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Meghalt a fiú, akit eszméletlenre vert rabtársa – adja hírül a Blikk.

A bulvárlap beszámolója szerint két hónapig feküdt kómában a fiatalember, miután február 22-én cellatársa úgy megverte, hogy elájult. A fiú rablás miatt került előzetes letartóztatásba, az eset után a miskolci, majd később a szikszói kórházban próbáltak rajta segíteni az orvosok, de egyetlen percre sem ébredt fel a kómából.

A történteket súlyosbítja, hogy a Blikk értesülései szerint a cellatárs – látva, hogy a fiú nem mozdul többé – nyugodtan lefeküdt aludni, s a miskolci börtön munkatársai csak reggel fedezték fel a cellában történt bűntényt, a börtönorvos akkor hívott a fiatalemberhez mentőt.

A cellatársat halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják, amiért 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Szerző
Témák
börtön halál