Előfizetés

Ítéletidő - Fákat döntött ki a viharos szél Vasban

Fákat döntött az útra, elektromos vezetéket rongált meg a viharos erejű szél Vas megyében szerdán - közölte honlapján a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A tájékoztatás szerint a megye több településén viharkárokhoz vonultak a tűzoltók, akiknek utakra dőlt fákat, letört ágakat kellett eltávolítaniuk, amelyek több helyen is akadályozták a közlekedést vagy éppen villanyvezetéket, távközlési kábeleket rongáltak meg. Hozzátették: Szombathelyen a szél leszakított egy közlekedési lámpát, egy tízemeletes lakóház füstelvezető rendszerének megrongálódott alkatrésze pedig veszélyeztette az épület melletti gyalogosforgalmat.

Kövér lecsapott - 250 ezres bírság a szirénázó képviselőnek

Publikálás dátuma
2017.04.19. 23:44
Forrás: Facebook/Szabó Szabolcs
Csaknem 250 ezer forintos büntetés kapott Kövér Lászlótól a lex CEU elfogadásakor szirénázó Szabó Szabolcs.

Az Együtt politikusának tiszteletdíjából vonják le az összeget a fideszes házelnök döntése értelmében. Az indoklás alapján a sziréna használata a szavazás akadályozása mellett magában hordozta a szélesebb körű rendbontás veszélyét is.

Szabó a 24.hu-nak úgy reagált: "különösebben nem izgatja" Kövér döntése, de jogászok vizsgálják, milyen lehetőségek vannak a házelnöki határozat megtámadására.

A politikus Facebook-oldalára azt írta ki: "Na most aztán azt se tudom hova bújjak félelmemben :-) A rendszerváltozás előtti években is már mindenki csak röhögött a tanácselnökök meg a párttitkárok erőlködésén. Én is csak nevetek Laci bácsin."

Gyász! Elhunyt a Testnevelési Egyetem korábbi rektora

Nyolcvanéves korában elhunyt Istvánfi Csaba, a Testnevelési Egyetem (TF) korábbi rektora.

Halálhíréről az intézmény honlapja számolt be szerda este. Istvánfi Csaba - aki néhány héttel 81. születésnapja előtt távozott az élők sorából - 1958-ban testnevelő tanári, majd 1967-ben kosárlabda szakedzői diplomát szerzett a Testnevelési Főiskolán. Az ELTE-n 1973-ban pszichológiából szerzett egyetemi doktori címet. Kandidátusi disszertációját 1981-ben védte meg.

A TF-en 1969-től az edzéselmélet és módszertan, majd a mozgástanulás- és szabályozás tantárgyak oktatója, 1978-tól 1984-ig alma matere tanulmányi rektorhelyettese, majd egyetemi tanárként tíz esztendőn keresztül (1984-1994) az intézmény rektora volt.

Ahogyan a TF honlapja megemlékezik róla, rektorsága idején a főiskola sportszakmailag a legerősebb testkulturális intézménnyé vált. Első számú vezetőként elévülhetetlen érdemei voltak a TF-en szerzett diploma nemzetközi elismertségében, a minőségi képzés tartalmi megújításában, a tudományos kutatások eredményeinek a tananyagba való beépítésében, a záróvizsgák tematikájába a sportági ismeretek beemelésében, az angol nyelvű egyetemi szintű testnevelőtanár-képzés megszervezésben és a Nemzetközi Edzőképző Központ létrehozásában.

Haláláig vezette a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének munkáját, amelynek élén elévülhetetlen érdemeket szerzett a mindennapos testnevelés bevezetésében. Színvonalas vezetői és oktató-nevelő munkája elismeréseként 1998-ban a Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti Keresztje kitüntetésben részesült.