Műszaki hiba miatt késnek a vonatok

Meghibásodott a vasúti biztosítóberendezés, emiatt jelentős, 30-60 perces késésekkel közlekednek a vonatok péntek délután a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre közlése szerint a rendszer a Kecskemét-Városföld közötti vonalszakaszon romlott el, a szerelvények ezért csak lassabban közlekedhetnek. A szakemberek már dolgoznak a hiba kijavításán. A MÁV online, valós idejű információs térképe szerint egyes szerelvények 30-8q perces késéssel közlekednek jelenleg a vonalon.Szerző

Péntek estére már járható lehet a Mátra főútja, a 24-es

Publikálás dátuma
2017.04.21. 18:27
Két napja ilyen volt a környék - MTI Fotó: Komka Péter
Várhatóan péntek estére megszűnik az útlezárás a 24-es főúton - tájékoztatott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

Lázár Levente sajtóreferens közölte: a kedvező időjárásnak köszönhetően közlekedési szempontból jelentősen javult a 24-es főút állapota a Mátrában. Az útszakasz karbantartási munkálatai - az útra dőlt fák eltávolítása - várhatóan az esti órákban befejeződnek. Az Egererdő Zrt. és Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának tájékoztatása szerint a 2408-as és a 2505-ös út viszont még több napig le lesz zárva az úttestre dőlt fák, a lehullott gallyak miatt. Utóbbi egy bükki, a Felsőtárkány és Répáshuta közötti útszakasz.

A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a lezárt utak, turistaútvonalak továbbra is balesetveszélyt jelentenek, ezért azt kérik, azokat ne használják.

Szerző

Kétfarkú: nekünk is viszket a tenyerünk, sőt, máshol is

Publikálás dátuma
2017.04.21. 17:29
Kovács Gergely aláír az MKKP standjánál a budapesti olimpia megrendezése ellen 2017 februárjában - Népszava fotó
Kovács Gergely, a fidesz melletti békemenetet szervező Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke lapunknak elmondta: reméli, hogy ezután ők kapják a Fidesztől a pénzt és nem a CÖF.

- Holnapra enyhe záport jelez az időjárás előrejelzés. Esőben is kimennek békemenetelni?

- Nyilvánvalóan nagy harc van Putyin és Soros időjárás-befolyásoló berendezései között, de mi úgy tudjuk, hogy a nap első felében sütni fog a nap és csak a tüntetésünk végén, négytől fog eleredni.

- Akkor tehát Putyin időjárásbefolyásoló gépe győzött?

- Nagy harc volt. Ez minket is nehéz helyzetbe hozott, mert ugye minket alapból Soros György pénzel, de ezen a héten Putyin támogat. De hát istenem, ilyen ez a magyar nagypolitika.

- Kormánypárti barátaik a Nyugatinál tüntetnek Soros György ellen.

- Kicsit későn, úgy láttam, hogy ők csak hétkor lesznek. Nem bántam volna, ha egyszerre tüntetünk, mert teljesen azonosak a céljaink. Mert akkor megvalósult volna a NER, azaz az egész ország összefog egy ügy érdekében.

- Nono, eddig csak 3,3 ezren jelezték, hogy elmennek önökkel békemenetelni. Mennyi lenne az a létszám, amivel elégedettek lennétek?

- A háromezer ember azért már jól néz ki egy menetben. Végül is a hagyományos értelemben vett békemeneten mennyien voltak? Úgy kétezren.

- Tényleg, a CÖF-öt megkeresték, hogy kívánnak-e részt venni az önök békemenetében?

- Még nem, de már írtunk a nevükben beszédeket. Lesz CÖF-ös felszólaló Bencsik János is. Bár hirtelenjében őróla nem is tudom pontosan, hogy cöfös-e.

- Nem Bencsik András?

- De.

- Szóval felszólal egy Bencsik András hasonmás?

- Hasonbeszélő. De a lényeg inkább az, hogy a CÖF nem hajlandó elvégezni azt a munkát amit a kormány egyébként várna tőle, hogy megszervezzen egy nyamvadt kis békemenetet. Nagyon remélem, hogy ezek után mi kapjuk meg azt, amit eddig a CÖF kapott a Fidesztől!

- Az legalább 40-50 millió forint, nem hivatalos becslések szerint viszont nagyságrendekkel több érkezhet hozzájuk. Mi a tervük ennyi pénzzel?

- Jelenleg a legfontosabb cél, hogy a maradék kórházakat végre átalakítsuk stadionokká. Meg kell, hogy mondjam, ez elég lassan halad. Mi a fokozatosságban gondolkodunk: első lépésben sportkórházat csinálnánk a kórházból és csak utána alakítanánk át stadionná az egészet. Lenne egy közbülső állapot, amikor már gyeppálya van a kórházban. Egyszerre műtenének és fociznak.

- Az átalakításban lenne szerepe Mészáros Lőrincnek?

- Igen, természetesen.

- Másképpen kérdezem: másnak lenne szerepe az átalakításban Mészároson kívül?

- A Mészáros és Mészáros Kft.-n kívül a Mészáros és Mészáros és Mészáros, illetve a Mészáros és Mészáros és Mészáros és Mészáros Kft. is elég jó pályázatokat adott be. Kapnának ők is melót.

- Írták, hogy önök is repülőgéppel hoznák a tüntetőiket.

- Sajnos elég zajos lesz a város felett a légtér.

- Honnan jönnek legtöbben és honnan legkevesebben?

- Nyilván Lengyelországból jönnek legtöbben, pillanatnyilag nem tudom, hogy mennyi Lengyelország lakossága, de a 98 százalékuk már jelezte, hogy ha fizetünk, eljönne a rendezvényre.

- És a maradék két százalék mit csinál?

- Ők a betegek, illetve azok, akik ma, pénteken, nagyon berúgnak. Mi ezt természetesen megértjük.

- És honnan jönnek legkevesebben?

- Karthagóból csak hárman, Atlantiszról pedig ketten jelezték, hogy jönnének.

- Őket miért nem hajóval hozzák?

- Vagy tengeralattjáróval. Igazándiból teleportáló gépünkkel kellene, hogy idehozzuk őket, de az most éppen szervizben van.

- A tüntetés után van-e további lépésük?

- A megmozdulás holnapi négykor vége lesz, mert akkor lesz a kerékpáros felvonulás. Mi mondjuk alapból nem szeretjük a kerékpárosokat, azt szeretnénk, hogy mindenki autóval járjon, de nem akarjuk, hogy a két tömeg egymásnak essen.

- Miért, Önöknek nem viszket a tenyerük?

- Jaj dehogyisnem! Ezt minden beszédünk elején el is fogjuk mondani. Sőt, a lábunk is viszket, illetve másutt is. De ígérem, hogy a holnapi tüntetés előtt megfürdök.

- Elnézést a kötekedésért, de az autós közlekedés fontosságának a hangsúlyozása nem diszkriminatív a helikopterrel közlekedő honfitársaink számára?

- De, megfontoljuk, hogy mit lehet tenni, mondjuk kell mindenhol alanyi jogon egy helikopter. Elgondolkozunk rajta.

Szerző