Amerikai nagykövetség: fikció amit Nógrádi állít

Publikálás dátuma
2017.04.23. 21:17
Nógrádi György egy korábbi felvételen FOTÓ: Népszava
Az amerikai nagykövetség szerint színtiszta fikció”, amit Nógrádi György állított. A köztévének sűrűn nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő tíz napja egy dombóvári előadáson arról értekezett, hogy az amerikai nagykövetség megkérte a Fidesz „egyik legmagasabb” vezetőjét, legyen a miniszterelnök. 

„Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet” - állította a migránsokkal előszeretettel riogató "szakértő" korábban.

Az RTL Híradójának kérdéseire reagált az amerikai nagykövetség is, akik szerint „színtiszta fikció”, amit Nógrádi állít.

A dolog nagy port kavart, még Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár is kénytelen volt hamisnak bélyegezni a kormányoldal által korábban szívesen hivatkozott Nógrádi szavait. Az államtitkár szerint ugyan folyamatosak a Magyarországgal szembeni külföldi befolyásolási kísérletek, de az, amit Nógrádi állít, nem történt meg.

Emlékezetes, hogy korábban Matolcsy György jegybankelnök is kormányellenes puccskísérletről beszélt a parlamentben, és azzal vádolta egy NATO-szövetséges ország (a leírása alapján az Egyesült Államok) kormányát, hogy a brókerbotrány idején „a jegybankot akarta felhasználni arra, hogy megbuktassa a magyar kormányt" - emlékeztetett a 444.

Az Európai Baloldal a Nemzetbiztonsági Bizottsághoz fordul Nógrádi György kormányközeli „biztonságpolitikai szakértő” miatt, aki az utóbbi időben jelentős szerepet vállalt „a teljesen szakmaiatlan, migránsellenes kormánypropaganda terjesztésében - írták, jelezve, hogy súlyos probléma, ha a vádak esetleg a Fideszhez közeli közszereplők fantazmagóriái.

Szerző

Telitalálat volt a hatos lottón

Publikálás dátuma
2017.04.23. 20:47
FOTÓ: Thinkstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 16. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:
    
4 (négy)
7 (hét)
14 (tizennégy)
22 (huszonkettő)
32 (harminckettő)
40 (negyven)
    
Nyeremények

Az 1 darab 6 találatos szelvényre 1 571 704 395 forintot;
az 5 találatos szelvényekre 250 070;
a 4 találatos szelvényekre 6110;
a 3 találatos szelvényekre 1510 forintot fizetnek.

Szerző

LMP: a kormány a multiknak kedvez a "rabszolgatörvényével"

A munkaidő-szervezésről szóló törvénymódosítás, vagyis a "rabszolgatörvény" kiszolgáltatja a dolgozókat a multiknak és más munkaadóknak - mondta Heltai László, az LMP gazdasági szakszóvivője vasárnap.

Az ellenzéki politikus a munka törvénykönyvének parlament előtt lévő változtatásáról beszélt, amelynek értelmében a jelenlegi 12 helyett 36 hónapra állapíthatnának meg munkaidőkeretet a munkaadók, de erről kollektív szerződésben kell rendelkezni. Heltai László azt mondta: a változtatás ingyen munkára kényszerítené a dolgozókat; azt jelentené, hogy a munkaadónak akár egy éven belül sem kellene elszámolnia a túlórákkal, illetve a munkaidő-kedvezmények kiadásával. Továbbá arra is lenne lehetőség, hogy egy hónapon belül egyfolytában akár 30 napot is dolgoztassák a munkavállalót - sorolta.

A változtatás nemcsak "multipárti", de egyértelműen családellenes is, hiszen tervezhetetlenné teszi, hogy a dolgozó mikor lehet a családjával - vélekedett.  A kormány ezt a módosítót is egyeztetés nélkül nyújtotta be, pedig ha egyeztettek volna, kiderült volna, hogy az intézkedés ellentétes a kormány magasabb bérek melletti szóbeli elkötelezettségével. Ez ugyanis megint csökkenti a dolgozók bérét és erősíti az elvándorlást - értékelt.

Az LMP a javaslat visszavonása mellett azt képviseli, hogy a munkaidőkeretet nem bővíteni, hanem megszüntetni kellene - folytatta. A munkavállalók érdeke továbbá az lenne, hogy a munkaadónak minden hónapban el kelljen számolnia a túlórákkal és kifizetnie azokat, valamint hogy minden héten legalább egy napot pihenőnapnak ki kelljen adnia. Az ellenzéki párt egy teljesen új munka törvénykönyvét is összeállítana, széleskörű egyeztetések után.

Az LMP emellett megváltoztatná az adórendszert: jelentős béremelést adna minden dolgozónak, és progresszív adócsökkentést hajtana végre, így a minimálbér nettója 26 ezer, az átlagbér nettója 38 ezer, a dupla átlagbér nettója 23 ezer forinttal emelkedne. Ez kellene ahhoz, hogy az emberek érezzék a reálbér emelkedését, és csökkenjen az elvándorlás - összegzett Heltai László.

Szerző