Előfizetés

Burkolatjavítás forgalomkorlátozással az M1-esen

Építési és burkolatjavítási munkák miatt hétfőtől forgalomkorlátozásosra kell számítaniuk a közlekedőknek az M1-es autópálya több szakaszán is - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Tengelysúlyállomás-építési munkák miatt hétfőn reggeltől várhatóan szerdán este 7 óráig Budapest irányában Tata térségében, a 64-63-as kilométerszelvények között zárják le a haladósávot és a forgalom csak az előzősávon tud majd haladni. Majd szerdán reggeltől várhatóan vasárnap délig az előzősávot zárják le, akkor a forgalom csak a haladósávon haladhat majd. Az óránkénti 80 km-es sebességkorlátozás és a lezárás éjszaka is érvényben marad.

Hétfőn reggeltől csomópontbővítési munkák miatt sávszűkítéses forgalomkorlátozás lép életbe az autópályán Biatorbágy térségében, a 16-17 kilométer között, Győr irányában. A korlátozás nyomán a belső sáv 3 méter, míg a középső és külső sáv 3,25 méter szélességű lesz. A forgalomterelés érinti az M0-s autóútról az M1-es autópályára felhajtó ágat is. Mindkét pályaszakaszon 60 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be, a korlátozás várhatóan június 10-ig lesz érvényben.

Szerdán, csütörtökön és pénteken este 19 órától másnap reggel 6 óráig burkolatjavítás miatt zárják le a haldósávot a 28-23 kilométerek között, Herceghalom-Páty térségében, Budapest irányában. A forgalom csak az előzősávon haladhat, valamint 80 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kéri az erre közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávokba. A forgalomtereléseket a változtatható jelzésképű táblákon is feltüntetik. 

Az M3-ason is forgalomkorlátozásra kell készülni

A többség szerint a függőség pusztán „rossz szokás"

Publikálás dátuma
2017.04.24. 11:21
Illusztráció/Thinkstock
Egy friss internetes felmérés szerint sokan még mindig csak rossz szokásként tekintenek a szerencsejáték-függőségre. Pedig az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség, az ebben szenvedők elszigetelődnek és egyedül nem képesek kiutat találni.

Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. egy közös felmérésben arra kereste a választ: a magyar lakosság tudja-e, hogy hová, kihez kell fordulni segítségért, ha maguk vagy rokonuk játékfüggőségben szenved. „Játék határokkal" elnevezésű programjuk alapján hét városban - Budapest, Miskolc, Debrecen, Szolnok, Orosháza, Sopron, Kaposvár - alakítottak ki olyan információs pontokat, amelyek hasznos információkat, támpontokat tudnak adni az érintetteknek és a családtagoknak, rokonoknak egyaránt.

A kutatás részleteit, a szerencsejáték-függőség ellenes program tapasztalatait hamarosan összegzik és a nyilvánosság elé tárják.

Mogherini először Moszkvában

Federica Mogherini, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője első ízben tesz látogatást Oroszországban. Az EU és a Kreml között felettébb hűvös a viszony, a Moszkvával szembeni uniós büntetőintézkedések, a szíriai orosz szerepvállalás, valamint az ukrajnai szakadárok támogatása miatt.

Hivatalos közlések szerint az olasz diplomata és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megbeszélésein elsődlegesen a szíriai válságról esik szó, amelyben Moszkva Bassár el-Aszad elnök rezsimjét támogatja. Az EU viszont olyan jövőt képzel el a polgárháború által sújtott állam számára, amelyben Aszadnak nincs helye. Szóba kerül az ukrajnai, az iráni, a líbiai, az afganisztáni helyzet, valamint az egy helyben álló közel-keleti békefolyamat is, s természetesen Brüsszel és Oroszország kapcsolata.