Burkolatjavítás forgalomkorlátozással az M1-esen

Építési és burkolatjavítási munkák miatt hétfőtől forgalomkorlátozásosra kell számítaniuk a közlekedőknek az M1-es autópálya több szakaszán is - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Tengelysúlyállomás-építési munkák miatt hétfőn reggeltől várhatóan szerdán este 7 óráig Budapest irányában Tata térségében, a 64-63-as kilométerszelvények között zárják le a haladósávot és a forgalom csak az előzősávon tud majd haladni. Majd szerdán reggeltől várhatóan vasárnap délig az előzősávot zárják le, akkor a forgalom csak a haladósávon haladhat majd. Az óránkénti 80 km-es sebességkorlátozás és a lezárás éjszaka is érvényben marad.

Hétfőn reggeltől csomópontbővítési munkák miatt sávszűkítéses forgalomkorlátozás lép életbe az autópályán Biatorbágy térségében, a 16-17 kilométer között, Győr irányában. A korlátozás nyomán a belső sáv 3 méter, míg a középső és külső sáv 3,25 méter szélességű lesz. A forgalomterelés érinti az M0-s autóútról az M1-es autópályára felhajtó ágat is. Mindkét pályaszakaszon 60 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be, a korlátozás várhatóan június 10-ig lesz érvényben.

Szerdán, csütörtökön és pénteken este 19 órától másnap reggel 6 óráig burkolatjavítás miatt zárják le a haldósávot a 28-23 kilométerek között, Herceghalom-Páty térségében, Budapest irányában. A forgalom csak az előzősávon haladhat, valamint 80 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kéri az erre közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávokba. A forgalomtereléseket a változtatható jelzésképű táblákon is feltüntetik. 

Az M3-ason is forgalomkorlátozásra kell készülni

Szerző
Frissítve: 2017.04.24. 15:14

Totális korrupció a letelepedési kötvény - Újabb bizonyíték

Mint emlékezetes, az államháztartásnak hasznot nem igazán hozó, ám egyesek zsebeit szépen kitömő program 2013-ban a Fidesz akkori frakcióvezetőjének bábáskodásával indult el. Rogán Antal egyéni képviselőként ( hogyan máshogy...) nyújtotta be a javaslatot be a gazdasági bizottsághoz, amelynek akkori elnöke ugyancsak a kormánypárti politikus volt. A törvény szerint tartózkodási, később letelepedési engedélyt az az Európai Unión kívüli külföldi állampolgár kaphat, aki igazolja, hogy ő vagy a cége legalább 300 ezer euróért letelepedési államkötvényt vett. Így szabadon mozoghatott a schengeni országok között is.

A nem kormánybarát sajtó rendre foglalkozott és foglalkozik az egyik legelképesztőbb, durván korrupciógyanús, és nemzetbiztonsági aggályokat is felvető biznisszel,  a legújabb epizóddal most a Magyar Nemzet rukkolt elő. 

Mint írják, a lap birtokába került egy olyan szerződés, amelyet egy kínai állampolgár kötött egy letelepedési kötvényeket forgalmazó offshore céggel. A dokumentumból kiderül, hogy a Rogán Antalhoz, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez köthető ügyvédi iroda ötezer eurót, azaz másfél millió forintot kap minden egyes letelepedni szándékozó kínai ügyféltől.

Kosik Kristóf ügyvéd többször járt el Rogán Antalnak, valamint Habony Árpádnak, a kormányfő informális tanácsadójának a megbízásából, a lap úgy tudja, hogy ráadásul ő írta a letelepedésikötvény-programot lehetővé tevő jogszabály módosítását is 2012-ben. Csak a múlt év végéig több mint 4700 ilyen állampapírt jegyeztek le, vagyis „Rogán Antal ügyvédje” akár hatmilliárd forintot is kereshetett a programmal.

A Magyar Nemzet értesüléseire hivatkozva feljelentést tesz a másfél milliós kifizetések miatt Szigetvári Viktor,  az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke, aki leszögezi: kizárólag a korrupció az alapja annak a konstrukciónak, melyben a Rogán Antal és Habony Árpád strómanjaként eljáró ügyvédnek színlelt szolgáltatást “vásárolva" kell másfél millió forintot fizetnie minden letelepedni kívánónak. Ezt a rendszert meg kell szüntetni, és bíróság elé kell állítani a felelősöket.

Szerző

Állítsuk meg Moszkvát! - Változott a tüntetés helyszíne

Publikálás dátuma
2017.04.24. 11:40
Forrás: Facebook
Budapest rendőrfőkapitánya biztonsági intézkedésre hivatkozva lezárta az Orosz Nagykövetség közvetlen területét, így nem lehet demonstrálni hétfőn a követség épülete előtt, ezért a tüntetést szervező "Állítsuk meg Moszkvát" Facebook-csoport áthelyezte a találkozó helyszínét, ahogy írják: az Andrássy út 100. számnál fogunk találkozni, 50 méterre a nagykövetség épületétől.

A csoport a közösségi portálon azt is közölte, hogy a döntést a szabad gyülekezési alapjoguk megsértésének tekintik, és tovább fognak harcolni a jogaikért.

Nem engedhetjük, hogy a hatalom tüntetéseket némítson el! Nagyon fontos, hogy minél többen legyünk és megmutassuk, hogy nem félünk! Hallják csak a követségen is, hogy nem kérünk a putyini önkényből! Demokráciát és Európát akarunk! Ne feledjétek tehát, találkozunk 19.00 órától, valamint kérünk titeket, hogy az Oktogon felől érkezzetek!

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

 

Szerző