Elhunyt a Lakáskultúra volt főszerkesztője, aranytollas újságíró

Kilencvennégy éves korában elhunyt Balog János aranytollas újságíró, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagja, az Örökös Tagok Testületének egykori vezetője, Lakáskultúra című lap volt főszerkesztője. Temetése 2017. május 4-én 13.45 órakor lesz a Rákoskeresztúri Temető szóróparcellájában.

Közel hetven évvel ezelőtt, 1949-ben lépett be az újjáalakult újságíró szervezetbe, így a MÚOSZ  a legrégebbi tagjától búcsúzik. Változatos és izgalmas szakmai pályafutása a Friss Újságnál kezdődött, majd a Magyar Rádiónál dolgozott.1957-től egy ideig az Építőanyag Ipari Minisztérium sajtóosztályán találtak számára “szem előtt nem lévő” munkahelyet. Ezután egy napilap,a Magyar Nemzet következett, majd a Tükör és a maga korában nívós Új Tükör. Később fontos szerepe volt a Lakáskultúra című lap létrehozásában, majd jó ízlésű szerkesztőként hosszú évekig a lap minőségének meghatározásában.

Érzelmileg is elkötelezett tagja volt a MÚOSZ -nak, aktív szervezője az Arany Tollas Újságírók szervezetének és a síelő újságírókat összefogó egyesületnek.

Szerző

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.