Bőnyi rendőrgyilkosság - Zajlik a bizonyítási eljárás (fotók)

Publikálás dátuma
2017.04.25. 12:33
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Mint ismeretes, tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója bőnyi házához, ahol a tulajdonos gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le rájuk és a gyanú szerint megölt egy rendőrt, Pálvölgyi Pétert. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, és eközben megsérült az idős lövöldöző. A bűntett helyén dolgoznak ma a rendőrök a bizonyítási eljárás során. 

MTI Fotó: Krizsán Csaba

MTI Fotó: Krizsán CsabaSzerző
Frissítve: 2017.04.25. 15:09

Még mindig dolgoznak a hulladéklerakóban keletkezett tűz oltásán

Még mindig folynak az oltási munkálatok Zalabérben, ahol hétfő este kigyulladt a hulladéklerakó-telepen háromezer négyezetméteres területen felhalmozott szemét - közölte honlapján kedden reggel a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A zalaegerszegi, a keszthelyi, a sárvári, a zalaszentgróti és a zalaszentiváni tűzoltók egész éjszaka dolgoztak a lángok elfojtásán. A helyszínen közel 40 tűzoltó tíz vízsugárral oltotta a tüzet, majd a legintenzívebben égő területet oltóhabbal terítették be. 

A katasztrófavédelem munkatársait munkagépek is segítik, ezek bontják a hétméteres magasságúra összehordott hulladékot, amit ezután homokkal és földdel fednek be. A katasztrófavédelmi mobil labor a hajnali órákig folyamatos méréseket végzett a helyszínen és a környező településeken, de a műszerek emberre veszélyes anyagot sehol nem mutattak ki a levegőben.

Szerző

Nyugtatóra költötte az anyjától elrabolt pénzt

Egy húszéves, szikszói fiatalember emelet vádat az illetékes, járási ügyészség. A vádlott anyjával, nevelőapjával és négyéves testvérével él együtt Szikszón, ahová idén januárjában feldúlt állapotban érkezett haza: előbb vacsorát követelt, majd pénzt. Anyja közölte vele, hogy nem ad pénzt. Ezen a férfi annyira feldühödött, hogy felkapott egy kést és azzal fenyegetőzött. Ekkor nevelőapja még el tudta venni tőle az eszközt és próbálta csitítani.

A vádlott elővette a bicskáját és anyja nyakához szorította, így követelte, hogy adjanak neki pénzt. Ennek hatására kapott ezer forintot, amit kevesellt, és tovább fenyegetőzött. Mivel több pénzt nem kapott, elrohant otthonról. A rabolt pénzből nyugtatót vásárolt, amit azonnal be is vett. A férfit még aznap este őrizetbe vették, előzetes letartóztatásba került. Korábban már volt büntetve rablás miatt, akkor felfüggesztett börtönt kapott, ennek próbaideje alatt követte el ezt a cselekményt. Az ügyészség fegyveres rablásért fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást, valamint a korábbi felfüggesztett büntetés végrehajtását indítványozta a bíróságnak.

Szerző