Pártreklám-szabályok Simicska ellen? - Lendvai Ildikó cáfolta Kósát

Publikálás dátuma
2017.04.25. 13:28
Kósa Lajos egy korábbi sajtótájékoztatón FOTÓ: Tóth Gergő
Még a héten benyújtja az Országgyűlés elé a pártok tiltott támogatásáról szóló javaslatát a nagyobbik kormánypárt annak érdekében, hogy a politikai tömörülések a reklámhordozókat csak piaci áron vehessék igénybe - közölte a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos szavai szerint a törvénymódosítás célja, hogy ne valósulhasson meg burkolt párttámogatás azzal, hogy piaci ár alatt kapják meg a plakáthelyeket a tömörülések. Hozzátette: a Jobbiknak is segíthetnek, hogy kiszabadulhassanak Simicska Lajos hálójából, de utalt Lendvai Ildikó szocialista politikus korábbi kijelentésére is, miszerint Soros Györgynek befolyása van a baloldalra. Szerinte továbbra is meg kell nehezíteni, hogy milliárdosok pártokat vásárolhassanak fel, hogy ne néhány oligarcha dönthesse el a választók helyett, mi legyen az országban. Mint mondta, a párttámogatásról szóló jogszabály jelenleg is igen szigorú, például helyiséget sem bérelhetnek ezen szervezetek piaci ár alatt. 

Kósa Lajos hozzátette: a kétharmados támogatást igénylő módosítás a kormány hirdetéseit is érintené.

Lendvai Ildikó cáfolta Kósát
Lendvai Ildikó volt szocialista országgyűlési képviselő lapunknak határozottan cáfolta Kósa Lajos kijelentését, miszerint korábban azt mondta volna, hogy Soros Györgynek befolyása van a baloldalra. 

Szerző

Szombattól jár a 226-os busz

Szombattól újra jár a tavaszi-nyári időszakban közlekedő 226-os busz, de május végéig nem érinti a Margitszigetet - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A közlemény szerint a 226-os busz szombaton az első járatindulástól a margitszigeti fejlesztések utolsó ütemének befejezéséig, várhatóan május 31-éig az Árpád híd-Róbert Károly körút-Árpád híd módosított, majd a menetrend szerinti útvonalon közlekedik.

A Nyugati pályaudvar, a Jászai Mari tér, a Margit híd, budai hídfő, a Margitsziget/Margit híd, a Hajós Alfréd uszoda, a Parkmozi köz, a Palatinus strand, a Szabadtéri Színpad, a Szállodák (Hotels) és a Zenélőkút megálló kimarad. A buszok ideiglenesen megállnak az Árpád hídi metrómegállónál, a Váci út-Róbert Károly körút kereszteződés két pontján, a Népfürdő utca/Árpád híd, valamint a Margitsziget/Árpád híd buszmegállókban.

Szerző
Témák
226-os busz

Rabszolgatörvény - Meghátrál a kormány?

Ha az Országgyűlés Gazdasági bizottságának keddi ülésén az érintettek részvételével nem születik megegyezés a munkaidőkeretről szóló törvénymódosító javaslatról, a testület visszavonja azt, és arról a versenyszféra és a kormány közötti egyeztető fórum tárgyal tovább - közölte a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos hozzátette: a kormánypárt képviselőcsoportja kezdeményezte, hogy ha a gazdasági bizottságban megállapodás születik, az Országgyűlés térjen vissza a munka törvénykönyvének módosítására, ha viszont nem, akkor ne tárgyalják azt. Hangsúlyozta: a fő szempont az, hogy a munkavállalók érdekei ne sérüljenek.

lásd még: Rabszolgatörvényt akarnak?

Update: A május elsején mozgósítható dolgozók tömegét végképp nem merte bevállalni a kormányoldal, elég neki a sok szervezetten tiltakozó fiatal a nagyvárosok utcáin. A parlament gazdasági bizottságának vezetője, az ötletgazdaként kétes hírnevet szerzett Bánki Erik vélhetően parancsba kapta, hogy engedjék el a javaslatot, ezért ma délelőtt a szakszervezeti vezetők jelenlétében megtartott bizottsági ülésen visszavonta a tervet.

Szerző
Frissítve: 2017.04.25. 15:06