„Belehúzott” a magyar válogatott a vb-sorsoláson

Az UEFA székhelyén, Nyonban kedden elkészítették a női labdarúgó-világbajnokság selejtezőinek csoportjait. A magyar női együttes szeptemberben kezdi meg szereplését a sorozatban.

Markó Edina szövetségi kapitány együttese a sorsolást megelőzően a negyedik kalapba kapott besorolást, így elvben három magasabban, s egy alacsonyabban rangsorolt válogatottal kell majd megküzdenie a világbajnokságot érő első, vagy akár a rájátszásra feljogosító második helyért. A magyar csapatot Horvátországgal, Ukrajnával, Dániával és Svédországgal sorsolták össze, azaz a női labdarúgásban komoly riválisnak számító ellenfeleket kapott a nemzeti tizenegy.

„Több kalapból is a lehető legnehezebb, vagy az egyik legnehezebb riválist kaptuk meg, míg a pozitívumok közt azt lehet kiemelni, hogy a horvátok és az ukránok ellen is játszottunk az utóbbi időszakban, ismerjük őket, és jó eredményeket értünk el ellenük.” – mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak a sorsolás ismeretében. - A női csapatoknál kiemelten fontos, hogy ismerjék testközelből az ellenfelet, s bár az ukránoknál és a horvátoknál is kapitányváltás volt az utóbbi időben, tudjuk, mire számíthatunk tőlük. A svéd és a dán csapat rendszeres résztvevője a világversenyeknek, az európai elithez tartoznak, de a fejlődésünk szempontjából nagy lehetőség, hogy ilyen erős riválisok ellen játszhatunk. Óriási kihívás vár ránk, de úgy gondolom, akármilyen nehéz is a dolgunk, a második hely megszerzését kell kitűznünk célként” – közölte Markó.

Hét ötös csoportban összesen 35 együttes küzd a kvalifikációért. A csoportok győztesei automatikus résztvevői lesznek a 2019-es, franciaországi vb-nek, a hétből pedig négy csoport legjobb második helyezettje rájátszás során harcolhatja ki a torna részvételtét.

A magyarok programja

2017. szeptember 19. Magyarország–Dánia

2017. október 19. Magyarország–Horvátország

2017. október 24. Svédország–Magyarország

2017. november 24. Magyarország–Ukrajna

2018. április 5. Magyarország–Svédország

2018. április 9. Horvátország–Magyarország

2018. június 12. Dánia–Magyarország

2018. szeptember 4. Ukrajna–Magyarország

Elcsúszott a magyar válogatott a jégkorong vb-n

Vereséget szenvedett Dél-Koreától tegnap az Ukrajnában zajló férfi divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság 3. fordulójában a magyar válogatott. Az ázsiaiak a 3-1-es sikernek köszönhetően három mérkőzés után 100 százalékos teljesítménnyel állnak, míg a magyarok másodízben hagyták el vesztesen a pályát.

Az első harmad gól nélkül ért véget, a 24. perctől viszont már Magyarország vezetett Kóger Dániel kettős emberelőnyben szerzett találatával. Aztán Kim Szang Vuk révén Dél-Korea egálra alakította a párharcot a második szakasz végéhez közeledvén. A harmadik 20 percben még kétszer beköszönt az ellenfél, így bebiztosítva győzelmét.

A hatcsapatos csoportban (az Ausztria–Ukrajna összecsapás előtt) ötödikként áll a magyar válogatott, amelynek célja már inkább az utolsó helyezés, s így a kiesés elkerülése, mintsem a feljutást garantáló első két pozíció elérése lehet a továbbiakban. Rich Chernomaz szövetségi kapitány tanítványai csütörtök Lengyelországgal mérkőznek (tv.: Sport1, 16.00).

Szerző

Tragédia! Belefulladt egy kisfiú a szolnoki víztározóba

Publikálás dátuma
2017.04.25. 19:35
A kép csak illusztráció! FOTÓ: Tóth Gergő
Belefulladt az oltóvíztározóba egy tízéves kisfiú Szolnokon, a Téglagyári úti telephelyen - írta a szoljon.hu. A gyerek többedmagával játszhatott, amikor a tragédia történt.

A telephely bejárata nincs lezárva sorompóval, így juthattak be azok a gyerekek is, akikkel a tízéves szolnoki kisfiú is együtt játszott. A járőröző biztonsági őr már csak arra lett figyelmes, hogy valakik  a tároló irányából segítségért kiabálnak. Ekkor odaszaladt, látta, hogy két felnőtt és egy gyermek tartózkodik a két és fél méter mély gödörben, amelyben körülbelül hetven-nyolcvan centiméteres víz áll - írta a lap.

A biztonsági őr egyik kollégája azt mondta, hogy először egy férfit húztak ki, aki a perembe kapaszkodva hajtogatta, hogy nem tud úszni. A nő ekkor már a karjaiban tartotta a tízéves gyermeket. Amikor viszont kimentették őket is, a kisfiú már nem adott életjeleket. A biztonsági őrök azonnal hívták a mentőket, és megkezdték a gyermek újraélesztését.

Pár perccel később megérkeztek a mentősök is, akik hosszú ideig küzdöttek a kisfiúért, életét azonban már nem tudták megmenteni.

Szerző