Egy idős tanárnő kutyája miatt esett kómába?

Súlyos baleset történt két évvel ezelőtt Kelebián. Egy kutya fellökött egy idős, kerékpáros férfit, aki elesett, és úgy beütötte a fejét az aszfaltba, hogy betört a koponyája, a férfi azóta kómában van – írja a baon.hu.

Az ügyben egy nyugdíjas tanítónőt vádol az ügyészség gondatlansággal és emiatt életveszélyt okozó súlyos testi sértéssel. 2015 nyarán a két kiszökött kutyája közül az egyik, egy zsemleszínű vizslakeverék okozta a bajt. Az eb átszaladt az úton bicikliző nyugdíjas férfi előtt az úton, eközben elsodorta őt.

Előzőleg egy nő többször tett bejelentést az önkormányzatnál és a rendőrségen, mert az asszony kutyái nem egyszer próbálták lerángatni a kerékpárról őt és a gyerekét is. Többször szóváltásba is keveredett emiatt az ebek gazdájával, egy alkalommal kis híján tettlegességig is fajult a kettőjük közötti vita.

A megvádolt asszony tagadja, hogy az ő kutyái okozták volna a balesetet, szerinte máshonnan elkószált állatok voltak.

Szerző

Pénzért bárkit leszázalékoltak – Fogházba mennek

17 rendbeli hivatali vesztegetés elfogadás és négyrendbeli hivatali visszaélés bűntettében mondták ki jogerősen bűnösnek azt az egri orvost, aki egy másik doktorral pénzért (10 ezertől 200 ezer forintig) adott rokkantsági nyugdíj megállapításához kedvező orvos-szakértői véleményt. 

A Debreceni Ítélőtáblán azonban enyhítettek az ügyében első fokon született ítéleten: dr. A. M. M.-t öt év börtön helyett két és fél év fogházbüntetésre és félmilliós pénzbüntetésre ítélték – tudósít a Hajdú Online. A 70 vádlottat – köztük felülvizsgálatra kötelezetteket, illetve más orvosokat – felvonultató ügyben az ítélőtáblán már február végén születtek jogerős ítéletek, a másodrendű vádlott esetét viszont további bizonyítás miatt elkülönítették az ügytől. Dr. D. Gy. elsőrendű vádlott négy év fogházat és 1 milliós pénzbüntetést kapott.

Szerző

Halálra éheztetett kisfiú - Mindenki ártatlan?

Publikálás dátuma
2017.04.26. 07:15
Thinkstock illusztráció
A Fővárosi Ítélőtábla elé került kedden a tévesen fényevő-perként elhíresült büntetőügy, az agárdi kisfiú tragédiája. E. Benjámin másfél évesen,négy és fél kilogrammosan halt meg hosszas szenvedés után 2013. április 14-én, amikor összeomlott a keringése.

A tárgyalás kezdetén, az utolsó szó jogán mindannyian az ártatlanságukat hangoztatták és felmentésüket kérték. A család azzal védekezik, hogy a kisfiú halálát a veleszületett betegségei okozhatták és nem az éheztetés. A természetgyógyász ügyvédje a keddi tárgyaláson azt mondta, szerinte a védence, aki 12 hónapos korában látta először Benjámint, mint természetgyógyász nem diagnosztizálhatta őt, ezért nincs felelőssége a halálában. A gyerekorvos ügyvédje védőbeszédében elmondta, szerinte a doktornőnek nem volt az akkori törvények szerint kötelessége jelezni a gyermekvédelemnek, hogy baj lehet. Azzal védekezett, amikor védence utoljára látta a kisfiút, még egyáltalán nem volt riasztó állapotban, és a doktornőnek fogalma sem volt róla, hogy a család elutasítja a hagyományos orvoslást, azt hitte, csak másik orvoshoz vitték a gyereket, nem hozzá, írja az Index tudósítása.

Első fokon mind a hat vádlottat – a szülőket, a nagyszülőket, a természetgyógyászt és a háziorvost is 15 évre ítélték. A nem jogerős ítéletet tavaly májusban mondta ki a Székesfehérvári Törvényszék.

A jogerős ítéletet valószínűleg csütörtökön hirdetik ki.

Szerző