Autistaellátó központra gyűjtenek

Elkülönített és akadálymentesített, autisták számára készülő ellátóközpont létrehozására gyűjtenek jótékonysági koncerten népszerű magyar előadók május 4-én, az Erzsébet téren az Út a Mosolyért Alapítvány szervezésében.

A koncerten fellép a 100 Tagú Cigányzenekar, Szulák Andrea, Hevesi Tamás, Radics Gigi és Király Viktor is.

Szerző

Arany János 200

Publikálás dátuma
2017.04.28. 07:48

Más csak levelenként kapja a borostyánt címmel az Országos Széchenyi Könyvtár elsőként nyit a fővárosban az idei bicentenáriumi emlékévben nagyszabású Arany János emlékkiállítást ma.

A kiállítás hármas pillérre támaszkodik: egyrészt a felbecsülhetetlen értékű eredeti dokumentumokra, kéziratokra, első kiadásokra, levelekre, másrészt végigköveti az Arany-kultusz alakulását, végül a mai költőutódok véleményére a friss, mintegy száz kortárs vers alapján.

A versekből összeállított válogatás az idei ünnepi könyvhétre önálló kötetben is megjelenik.

Szerző

Kapcsolódó

Aranyeső hullik nekik

Fidesz-közeli folyóiratok támogatása

Miután tavaly a Fekete György vezette MMA nagyobb befolyáshoz jutott az NKA-ban, az alap megszüntette a folyóiratok támogatását.

A tiltakozások hatására év végén kiadtak egy kormányhatározatot, miszerint 960 millió forintot adnak vidéki folyóiratok támogatására, és a pénzt a Lezsák Sándorhoz köthető Lakitelek Népfőiskola által alapított NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft.-nek utalják át. A Magyar Narancs közérdekű adatigénylése alapján kiderült, hogy Hoppál Péter kulturális államtitkár már február elején jóváhagyta a támogatásokat, amelyet azóta sem tettek nyilvánossá; valamint, hogy tulajdonképpen nem is volt pályázat, és a lap forrásai szerint a folyóiratok főszerkesztőit telefonon tájékoztatták a döntésről.

A Fidesz-közeli, korántsem vidéki folyóiratok a támogatások felét elnyerték: egyenként százmillió forintot kapott a Hitel, a Kortárs, a Magyar Napló és a Magyar Krónika, hetven milliót kapott a szintén nem vidéki, de „polgári szellemiségű” Magyar Szemle. A Kft. összesen tizennyolc lapot támogatott, a vidékiek ötven, harminc és húszmillió forinthoz jutottak.

Szerző