Gól nélkül

Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlenre végzett Törökországgal a jövő héten kezdődő, horvátországi korosztályos Európa-bajnokság előtti egyetlen felkészülési mérkőzésén tegnap Telkiben.

„Voltak hibák a játékunkban, támadásban és védekezésben is, ezeket ki kell javítanunk az első Eb-mérkőzésig” – mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán szövetségi kapitány a mérkőzés után.

Szerző

Veszprémi és szegedi jelöltek az álomcsapatban

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában egy csapat már tegnap biztosította helyét a négyes döntőben (a Vardar Szkopje–Flensburg találkozó lapzártánk után ért véget), a két versenyben lévő magyar együttes, a tavaly és azt megelőzően is másodikként záró Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged pedig a hétvégén tehet így – már amennyiben a felek sikerrel veszik franciaországi visszavágóikat.

A szegediek a világsztárok sorát felvonultató PSG otthonában háromgólos hátrányból, míg a bakonyiak a világelsőkkel felálló Montpellier ellen hármas előnyről folytatják a párharcot. „Még egy lépés van hátra ahhoz, hogy elérjük egy nagy célunkat, és ismét bejussunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Kemény meccs vár ránk Montpellier-ben, hiszen nagyon jó és gyors csapat az övék, ezt múlt szombaton testközelből is megtapasztalhattuk. Hazai pályán várhatóan még jobbak lesznek ezen a mindent eldöntő összecsapáson. Szerencsére háromgólos előnnyel utazhatunk Franciaországba, ahol úgy érzem nemcsak a továbbjutás kiharcolására, de a győzelemre is van esélyünk – nyilatkozta tegnap a veszprémi klub honlapjának a csapat balszélsője, Cristian Ugalde. – Ehhez azonban le kell csökkentenünk az eladott labdáink számát, mert ha nem tesszük és könnyű labdákkal ’ajándékozzuk’ meg őket, akkor azt villámgyors leindítás-gólokkal meg fogják büntetni, így könnyen bajba is kerülhetünk. De úgy érzem, képes lesz a csapat az összeszedett játékra és így arra is, hogy kiharcolja a továbbjutást” – közölte a játékos.

A magyar együttesekkel kapcsolatos csütörtöki hír, hogy a Veszprémből és a Szegedből is három-három kézilabdázót jelöltek az európai szövetség (EHF) BL-álomcsapatába: a Veszprémet Momir Ilic, Andreas Nilsson és Schuch Timuzsin, a Szegedet Jonas Källman, Balogh Zsolt és Juan Carlos Pastor képviseli. Szavazni május 30-ig lehet az EHF honlapján.

Szerző

Öregfiúk örökrangadója

Az 1987-ben megszerzett bajnoki cím 30. évfordulóján, május 6-án MTK Budapest–FTC öregfiúk meccset rendeznek a két csapat OTP Bank Liga-rangadója előtt – közölte tegnap az MTK honlapja. A 18.30-ra tervezett találkozón kék-fehér oldalról például Lőrincz Emil, Boda Imre és Szeibert György, ferencvárosi részről Lisztes Krisztián, Szokolai László vagy éppen Fischer Pál lépnek pályára.

Szerző