Kövér kitiltotta a fidelitasosokat a Parlamentből

Publikálás dátuma
2017.05.03. 10:15
FOTÓ: Molnár Ádám
Határozatlan időre kitiltották az Országgyűlés épületeiből – így a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból – a Fidelitas hat munkatársát.

A parlamenti sajtóosztály hivatalos megfogalmazása úgy szól, hogy „házelnök úr a mai naptól határozatlan időre megvonta a Fidelitas hat munkatársának belépési lehetőségét az Országgyűlés Hivatalainak helyiségeibe”. Azokról a fidelitasosokról van szó, akik reggel matricákat ragasztottak a Jobbik néhány irodájára – írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz ifjúsági szervezetének tagjai olyan matricákkal dekorálták ki az ellenzéki párt irodáit, amelyek Simicska Lajost, illetve az „ez is az enyém” feliratot ábrázolják. A Jobbik mellett médiumokat sem kímélt a fiatalokból álló pártszervezet, az Index és a Hír TV szerkesztőségének tábláira is ugyanilyen matrica került. A Fidelitas azzal indokolta az akciót, hogy rá akarnak világítani, „az elveit feladó Jobbiknak és az Indexnek valójában ugyanaz a milliárdos földesúr a gazdája, így az Index rövid időn belül Simicska új pártjának lakájmédiája lehet”.

Látható: a kormánypártiak ugyanúgy szemrebbenés nélkül képesek lakájmédiáról beszélni, ahogyan a CÖF-ösök "Soros-féle álcivilekről".

Néhány hete Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője ragasztott matricákat a Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök dolgozószobájának ajtajára. Őt Kövér László házelnök elvileg „örökre” kitiltotta.

Szerző

"Soros megölte volna az anyját" - Itt a TV2 legújabb mélysége

Publikálás dátuma
2017.05.03. 10:05
FOTÓ: Mark Wilson/Getty Images
Soha nem látott mélységbe süllyedt a TV2 Tények című műsora. Keddi adásában a „Soros megölte volna az anyját” címmel sugárzott riportot, s – amint a 444 fogalmazott - ezzel a fideszes propagandagépezet nagyjából eljutott a középkori falvak főterének kommunikációs színvonalára.

A riport mögött álló sztorit még hétfőn szállították a Fidesz által megszállt online napok, többek között az Origo is megírta, hogy Soros az eutanázia legalizálásáról és az amerikai egészségügyi reformról elkészített tanulmányban írt arról, hogy édesanyja beköltözött egy eutanáziát elősegítő intézménybe, és ekkor ajánlotta fel, hogy segít neki meghalni, mert „ennyivel tartozott neki”.

FOTÓ: Mark Wilson/Getty Images

FOTÓ: Mark Wilson/Getty Images

A TV2 riportjába ez már nem került bele, de Sorosnak a tanulmányhoz írt előszavából az is kiderül, hogy alapvetően nem szívesen tette volna ezt meg, és örült, hogy végül anyja nem vette el a saját életét, mert így az egész család vele lehetett, miközben felkészült a halálra.

A riport valamiért nem került fel külön a Tények honlapjára - jegyzi meg a 444,  de a teljes adásban 39.30-től megnézheti, ha van gyomra hozzá.

Szerző

Féláron váltható Vasas-belépők

A labdarúgó OTP Bank Ligában jelenleg 3. Vasas vezetése úgy döntött, hogy a szombati, Paks elleni találkozóra csökkenti a jegyárait – közölte lapunkkal tegnap az angyalföldi sportklub sajtóreferense. A Szusza Ferenc Stadion hazai szektoraiba így akár 600 forintért is váltható belépő. Az egyesület célja, hogy a helyszínen minél több néző támogassa az együttest.

Szerző