Tinibravúr az Eb nyitányán

A magyar labdarúgó-válogatott a franciák elleni 3-2-es győzelemmel kezdte szereplését a Horvátországban zajló U17-es Európa-bajnokságon. 

Az első félidőben a csoport esélyesének tartott francia együttes irányította a mérkőzést, de a vezető gólt csak az első félidő hajrájában szerezte meg. A Benficában pallérozódó Csoboth Kevin viszont alig egy perc elteltével egalizált. A második felvonás magyar góllal indult: a francia védelem határozatlanságát Csoboth használta ki. A hátrányba kerülő franciák ismét támadásba lendültek, esélyük is adódott az egyenlítésre, ám Bencze Márk révén a magyar előny nőtt kettőre. A több bravúrt bemutató Ásványi Balázs kapus vezérletével a magyar válogatott a folytatásban állta az egyre kevésbé meggyőző és intenzív francia rohamokat. Az ellenfél a duplázó Amine Gouiri büntetőből szerzett találatával ugyan szépített a hosszabbításban, de az egyenlítésre már nem maradt ideje.

A négy csapatból az első két-két csapat jut a negyeddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna. Az Eb öt legjobbja részt vehet októberben az U17-es világbajnokságon. A magyar válogatott legközelebb szombaton, Skócia ellen lép pályára.

Szerző

Visszavonul a legenda

Publikálás dátuma
2017.05.04. 07:54
FOTÓ: GETTY IMAGES/PAOLO BRUNO

Francesco Totti, az AS Roma labdarúgócsapatának klasszisa a szezon végén szögre akasztja a cipőjét. A 40 éves középpályás utolsó mérkőzését május 28-án játszhatja a Genoa ellen, ezt követően pedig a klub vezetésében vállal szerepet. Karrierje 1992-ben indult a Rómában, s pályafutása egészét a farkasoknál töltötte, a csapat színeiben 783 meccsen 307 találatot szerzett.

Szerző

Fábián László lett a MOB új főtitkára

Publikálás dátuma
2017.05.04. 07:53
Fábián László veszi át a stafétát dr. Bartha Csabától FOTÓ: SZALMÁS PÉTER
Lemondott tisztségéről a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, dr. Bartha Csaba. Dr. Kulcsár Krisztián, a MOB keddi közgyűlésén megválasztott új elnöke a főtitkári feladatokkal az olimpiai bajnok öttusázó Fábián Lászlót, korábbi sportigazgatót bízta meg – olvasható a bizottság hivatalos honlapján.

„Tisztelem Kulcsár Krisztián sporteredményeit, elismerem vezetői képességeit. Azonban úgy gondolom, a főtitkári pozíció egy elnökhöz kötődő bizalmi és sportszakmai munkakör, az én esetemben ez Borkai Zsolthoz fűződik, akivel marad a szoros kapcsolatom, hiszen továbbra is a Győri Audi ETO KC elnökeként dolgozom, abban a városban, ahol ő a polgármester. Emellett - rövid szünet után - egyetemi docensként, tanszékvezetőként ismét a Testnevelési Egyetemen fogok tanítani, tehát egyáltalán nem távolodom el a sporttól, a sporttudománytól” - idézi a bizottság honlapja Bartha Csabát, akinek megbízatása a korábbi elnökség mandátumának lejártáig szólt.

Fábián Lászlót dr. Kulcsár Krisztián szerdán megbízott főtitkárnak nevezte ki.

Szerző