Botka: Orbán malmára hajtja a vizet Gyurcsány

Publikálás dátuma
2017.05.04 10:45
FOTÓ: Vajda József/Népszava
Fotó: /
Távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferencnek, ha nincsenek bizonyítékai arra, hogy az oroszoknak bizalmas információik vannak a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról – mondta Botka László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a műsorban arról beszélt, hogy csak a kormányfő malmára hajtja a vizet Gyurcsány, ha  nem áll elő az általa említett bizonyító erejű részletekkel, amik arról szólnak, hogy Orbán zsarolhatóvá vált a Putyin kezében lévő bizonyítékok miatt. A DK elnöke ennél többet ugyanis azóta sem árult el, hogy április 20-án egy Békéscsabán tartott lakossági fórumán ismertette vádjait.

Botka a DK és az MSZP tegnapi csörtéjéről is beszélt, ami szerinte nem az ő közleményükkel, hanem azzal kezdődött, hogy Gyurcsány pártja egy nap alatt felmondta a józsefvárosi időközi önkormányzati választás közös jelöltjéről szóló megállapodásukat.

Szeged polgármestere kijelentette: nem foglalkozik más politikusokkal és elege lett az elmúlt időszakban történtekből, többek között ezért is döntött úgy, hogy új baloldali politikát hirdet. Szerinte világossá vált, hogy az MSZP-nek a kormányváltás a fontos, a DK azonban csak a szavak szintjén akar együttműködni.

A DK és az MSZP összetűzéséről itt olvashat bővebben!

A debreceni időközi választásokra utalva Botka megjegyezte: abból nem lehet majd az egész országra kiterjedő következtetéseket levonni, ezért is dolgozik olyan politikán, amellyel vissza lehet szerezni a 2010 előtt elvesztett választók bizalmát. Szerinte a bérből és fizetésből élők körében esett vissza leginkább az MSZP népszerűsége, az ő érdekeiket kell most képviselni az új programmal.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje az ellene felhozott luxusórákról szóló vádakra is reagált, amiket nem szerepeltetett a vagyonnyilatkozatában, mint mondta, azért, mert a feleségétől kapta a Rolexét, aki egyébként jóval többet keres, mint ő. Botka leszögezte: adózott jövedelemből él, 23 éve politikusként dolgozik és a saját párját is érintené a luxusadó, amennyiben kormányra kerül az MSZP. 

Szerző
2017.05.04 10:45

Leszámolás a Századvég folyóiratnál

Publikálás dátuma
2018.09.24 20:17
Illusztráció
Fotó: Népszava/ Vajda József
A kormányközeli Századvég Alapítványnak nem tetsző tanulmányok miatt eltávolították az internetről a Századvég folyóirat legújabb számát, majd kirúgták a szerkesztőséget.
A lap „új feladata a kormány irányvonalának támogatása lesz”
Ezután lemondott a Századvég élén álló grémium, a szerkesztőbizottság fele – írta az Index. Az online és nyomtatott formában is megjelenő lap főszerkesztőjével, Demeter Tamással a múlt héten közölte a lapot kiadó Századvég Alapítvány vezetője, Barthel-Rúzsa Zsolt, hogy az eddigi szerkesztőségtől megválnak, és a folyóiratnak új profilt adnak. A „járadék” problematikáját körüljáró utolsó számot is visszavonják: néhány napja még szabadon olvasható volt az interneten, azóta azonban a benne szereplő tanulmányok már elérhetetlenek.
Az Index információi szerint Bod Péter Ákos volt jegybankelnök egyik tanulmánya vágta ki a biztosítékot. A szerző a hvg.hu-nak elmondta, hogy gyakorlatilag visszadobták az írását:
„Ilyen az elmúlt 25-30 évben nem nagyon történt”.
Szerző
2018.09.24 20:17

Lassan melegszik az idő, aztán hétvégén újabb hidegfront jöhet

Publikálás dátuma
2018.09.24 20:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Élénk széllel indul a hét, hajnali fagyokra és sok napsütésre is számítani lehet. A következő hidegfront szombaton érheti el az országot.
Kedden kevés felhőre és sok napsütésre lehet számítani - írja a előrejelzésében az Időkép. Futó zápor csak északkeleten valószínű, és továbbra is élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hideg idővel, helyenként gyenge faggyal indul a nap, és a legmelegebb órákban is mindössze 12-16 fokos maximumokkal számolhatunk. Nem lesz front térségünkben.
Szerdán túlnyomóan napos, időnként felhős időben lehet részünk. Csapadék nem valószínű. Hideg, többfelé fagypont közeli lesz ismét a hajnal, napközben 14-18 fokig emelkedik a hőmérséklet. A légmozgás déliesre fordul és mérséklődik, legfeljebb északnyugaton lehetnek élénk lökések.
Csütörtökön is többnyire napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A szél már csak északkeleten lehet élénk. Csípős marad a hajnal, délután 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.
Pénteken szinte zavartalan napsütésben lehet részünk, a szél is országszerte mérsékelt marad. Hűvös hajnal után 20-25 fokig melegszik a levegő. 
Szombaton előreláthatólag ismét hidegfront érkezik, esővel, viharos északnyugatira forduló széllel, lehűléssel.
2018.09.24 20:08