Noa Budapesten

Publikálás dátuma
2017.05.05. 07:49

A jemeni származású, zsidó családba született, Izraelben és New Yorkban felnőtt énekesnő, Noa lesz Palya Bea "Selymeim" című sorozatának vendége a Müpában május 8-án hétfőn este. Noa énekel tradicionális arab és szefárd dallamokat, ezzel is érzékeltetve, hogy a zene a béke és a testvériség szimbóluma lehet. Dolgozott Pat Methenyvel, Stinggel és Quincy Jones-szal is.

Szerző

Pesti nők

„Egy olyan fotósorozatot szerettem volna létrehozni, amelyik őszintén mutatja meg a körülöttünk élő pesti nőket. Az interjúalanyok választhatták ki a fotózás helyszínét, ahol jól érzik magukat. Természetes fénnyel dolgoztam, már csak azért is, mivel a sorozat legfontosabb üzenete az őszinteség.” - mondta el fotósorozata kezdeti koncepciójáról Bach Máté.

Szociális munkás szakon diplomázott, emellett párhuzamosan Dániában ösztöndíjasként tanult fotográfiaszakon. Főiskolásként másfél évet dolgozott hajléktalanszállón, ahol megszületett az első dokumentumfilmje (Homeless Passion). Élt időszakosan Alsószentmártonban, ahol a beás cigányok hétköznapjairól készített fotósorozatot. Öt éve készítette el a Vagány históriák című portrésorozatát, ahol száz magyar kortárs írót fotózott le különböző tematikák alapján. A portrékat a Petőfi Irodalmi Múzeumban mutatták be. Hatodik éve fotózza a József Attila Kör eseményeit, a vajdasági Tanyaszínház mindennapjait pedig majd egy évtizede örökíti meg. A Pesti Nő címmel a Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelent interjúkötetben a taxisnő, takarítónő, blogger, üzletasszony és tudós mellett Törőcsik Mari, Péterfy Bori, Kiss Tibor Noé is mesél arról, hogy milyen ma egy pesti nő bőrében élni. A kötet képeiből május 16-án, kedden kiállítás nyílik Budapesten a XI. kerületi Moha Caféban.

Szerző

Hillary Clinton is néz sorozatot

Küzdeni kell a nők jogaiért és autonómiájáért, erről beszélt Hillary Clinton a tervezett gyermekvállalást propagáló Planned Parenthood civil szervezet gáláján. Felhívta a figyelmet a Trump-kormány abortusz ellenes politikájára és példaként említette Margaret Atwood A szolgálólány meséje című könyvéből készült új, óriási sikerű sorozatot. A disztópia egy a nők jogait semmibe vevő totalitárius államban játszódik, ahol az atomszennyezés miatt a legtöbb nő meddővé vált. A kevés termékeny nőt szülőgépként használják.- U. Cs.

Szerző
Témák
Hillary Clinton