Semjén hamisított aláírása - Reagált a Miniszterelnökség

A nemrég miniszterelnök-jelöltnek bejelentkező Lattmann Tamás szúrt ki egy elsőre nem is annyira aprócskának tűnő bakit azon az eljáráson, amely során április 4-én módosították a felsőoktatási törvényt, mégpedig azt, hogy Semjén Zsolt aláírása akkorra esik, amikor a KDNP miniszterelnök-helyettese már Iránban tárgyalt. A Miniszterelnökség ezt azzal magyarázta, hogy az ügyirat kelteként nem az aláírás, hanem a benyújtás napja került feltüntetésre, amelyet semmilyen szabály nem zár ki.

A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását az Országgyűlés nem sürgős, hanem kivételes eljárásban fogadta el. Az ügyiratot Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettes 2017. március 31. napján írta alá, Budapesten. Az ügyirat kelteként nem az aláírás, hanem a benyújtás napja került feltüntetésre, amelyet semmilyen szabály nem zár ki.

A kivételes eljárást a 10/2014. (II. 24.) OGY határozat 61. § (3) bekezdése alapján "a 34. § (1) bekezdésében foglalt határidőre tekintet nélkül lehet indítványozni legkésőbb annak az ülésnek a megnyitása előtt egy órával, amely ülésre az előterjesztő – vagy a (2) bekezdés szerinti esetben a képviselők legalább egyötöde – a törvényjavaslat megtárgyalásának és elfogadásának napirendre vételét indítványozza." 

A kivételes eljárást ez alapján 2017. március 31-én 14 óráig, valamint 2017. április 3-án reggel 8 és 12 óra között állt módjában a Kormánynak kezdeményezni. A kivételes eljárást kezdeményező ügyirat 2017. március 31-én került át Miniszterelnök-helyettes úr titkárságára és még aznap vissza az aktát gondozó főosztályhoz - - írta a Miniszterelnökség közleményében.

Lásd még: Okiratot hamisított Semjén Zsolt? - Bukhat a lex CEU

Szerző

Gyurcsány: ha Orbán nem lesz gyáva, szembesítem

Publikálás dátuma
2017.05.05. 15:02
FOTÓ: Népszava
Ha Orbán nem lesz gyáva, szembesítem a birtokomban lévő információkkal a nemzetbiztonsági bizottság ülésén - üzente Gyurcsány Ferenc, miután a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, Molnár Zsolt ma azt kezdeményezte, hogy hallgassák meg a miniszterelnököt és a DK elnökét Orbán Viktor orosz zsarolhatóságával kapcsolatban.

"Rajtam nem fog múlni, két forgatókönyv lehetséges:

1. Ha Orbán nem lesz gyáva és eljön, akkor én is ott leszek és szembesítem a birtokomban lévő információkkal a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén, amelyeket így megismerhetnek majd a bizottság tagjai is.

2. Ha Orbán gyáva lesz és nem jön el az ülésre, akkor nyilván én sem fogok elmenni, de minden birtokomban lévő információról személyesen, hivatalosan tájékoztatni fogom a nemzetbiztonsági bizottság elnökét, Molnár Zsoltot" - írta Gyurcsány Ferenc a DK honlapján.

Szerző

A DK elnöke közzétette családja vagyonnyilatkozatát

Publikálás dátuma
2017.05.05. 14:57
Gyurcsány és felesége, Dobrev Klára FOTÓ: Népszava
A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy az ellenzéki pártok elnökei és miniszterelnök-jelöltjei tegyék nyilvánossá közvetlen hozzátartozóik - tehát a házastársuk és gyermekeik - vagyonnyilatkozatát.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke pénteken azt mondta, hogy a választásig hátralévő kevesebb mint egy évben a Fidesz mindent el fog követni, hogy lejárassa az ellenzék politikusait, az ellenzéknek pedig érdeke, hogy ne lehessen "vagyonnyilatkozatokból kihagyott vagyonelemeket előrángatni".

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ezért a párt honlapján pénteken nyilvánosságra hozta felesége, Dobrev Klára és gyermekei vagyonnyilatkozatát - közölte az EP-képviselő. Hangsúlyozta, hogy Gyurcsány Ferenc nemcsak a vele közös háztartásban élő, hanem az összes gyermeke vagyonnyilatkozatát közzétette, hogy "ne lehessen Orbán Ráhel módjára kibújni a teljes nyilvánosság alól".

A politikus reagált arra, hogy az MSZP kezdeményezte Orbán Viktor miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatását amiatt, hogy a volt miniszterelnök azzal vádolta meg a jelenlegit, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt. Molnár Csaba tudatta, ha Orbán Viktor elmegy a bizottsági ülésére, akkor azon Gyurcsány Ferenc is részt fog venni és megosztja a birtokában lévő információkat a testülettel. Ha Orbán Viktor nem megy el az ülésre, akkor Gyurcsány Ferenc sem fog elmenni, de minden birtokában lévő információt át fog adni a nemzetbiztonsági bizottság elnökének, a szocialista Molnár Zsoltnak - közölte.

Szerző