DK: Bözsi néni bizony bizony rosszul emlékszik

Publikálás dátuma
2017.05.06. 15:42
Forrás: Orbán Viktor/Facebook/videó
Az Orbán Viktor sajátos bözsinénis "konzultációja" során a néni emlegeti Gyurcsány Ferencet, aki elvette tőle/tőlük (a nyugdíjasoktól ) a 13. havi járandóságot, amely dezinformációt a miniszterelnök az "az elvette" szavakkal erősít meg. ( nem "Ő", hanem "az" ) Pedig. 

Bözsi néni nagyon rosszul emlékszik - reagált közleményben a DK a fentiekre. A párt a sajtóközleményében azt írja, hogy "Gyurcsány Ferenc teljes kormányzása alatt volt 13. havi nyugdíj (ami Bajnai kormányzása alatt szűnt meg)." De megszoktuk, hogy Orbán Viktor már akkor is hazudik, ha kérdez - teszik hozzá a közleményben. (forrás. ATV)

Szerző

Trócsányi az Unióval toloncoltatná ki a "migránsokat"

Publikálás dátuma
2017.05.06. 13:14
Menekültek Leszbosz szigeténél - Getty Images
A menekültpolitika egyik legnagyobb problémájának nevezte a kitoloncolás gyakorlatát Trócsányi László igazságügyi miniszter a Die Presse című osztrák lap szombati számában megjelent interjújában, és kijelentette, hogy mindezt az Uniónak kellene lebonyolítania - adja hírül az MTI.

A miniszter szerint gond, hogy az elutasított menedékkérők kiutasítása a legtöbb esetben nem lehetséges, ezért európai kitoloncolási mechanizmust javasolt. Szerinte ezzel a Frontex európai határvédelmi ügynökségnek kellene foglalkoznia. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy azon tagállamokat, amelyek erre igényt tartanak, a Frontex már most hétszáz munkatárssal segíti a kitoloncolás végrehajtásában. 

Trócsányi László javaslata szerint új kompetenciákkal, valamint anyagi támogatással kell felruházni a Frontexet, és a védelemre nem jogosult menekülteket a származási országukba kell visszaszállítani. Úgy vélte, hogy különösen a kisebb országoknak segítene, ha a Frontex tárgyalna a visszafogadásról a menekültek küldő országaival. A lap megjegyzi, hogy ugyan a menekültek kvótájáról szóló vita már alábbhagyott, ugyanakkor Trócsányi úgy véli, hogy még nem oldották meg a feladatot.  A miniszter jelezte: amennyiben a németországi és a franciaországi választások lezajlanak, ismét előtérbe kerülhet a menekültek kvóta alapján való elosztása, amit Magyarország helytelennek tart.

Trócsányi László szerint ugyanis a kvóta alapján történő elosztás azt üzeni, hogy a menekültek nyugodtan jöhetnek Európába, majd itt gondoskodnak az elosztásukról. ( itt egy videó, amint menekülők éppen nyugodtan próbálnak Európába jutni a nyilván pazar életkörülményeket biztosító hazájukból, csak, mert úgy tartja úri kedvük)

Szerző

Orbán Viktor Bözsi nénivel konzultált (videó)

Publikálás dátuma
2017.05.06. 11:33
"Hova is megyünk...valami Bözsi néni?" - Illusztráció/Getty Images
Mint Mátyás király, ha nem is álruhában, de a jó miniszterelnök lemegy a nép közé körülnézni, illetve "konzultálni." És még mondja valaki, hogy a Fidesz eltávolodott a néptől, a való világtól, és egy maguk alakította, anyagilag alaposan körbebástyázott, manipulált médiával, saját kis- és nagy oligarchákkal megtámogatott mátrixban élnek... ó, nem. Itt a bizonyíték Bözsi néni személyében, aki szidja Gyurcsányt, és szeretné, ha minden évben lenne választás, hogy minden évben szavazhasson Orbán Viktorra.  És, ha már arra járt, rögvest beígért egy nyugdíjemelést, ha a "gazdaság engedi." A videót gondos kezek feltöltötték a miniszterelnök Facebook-oldalára. 
"Hova is megyünk...valami Bözsi néni?" - Illusztráció/Getty Images

"Hova is megyünk...valami Bözsi néni?" - Illusztráció/Getty Images

Azért persze Mátyás király és az ő propagandistái segítői arra gondosan vigyáztak, hogy "Bözsi néni" ne a legfeljebb csirke-farhát "szték"-et evő, a szegénységet kis csipketerítőkkel takargató városi kisnyugdíjas  legyen, netán egy, a tanyavilágban élő, lavórban mosdó, gyertyával világító, magányát az udvaron ugató kutyával megosztó Bözsi néni, amilyen bőven éldegél e hazában, hanem egy zuhanyozófülkés, a faluszéli nyomorhoz képest takaros otthonban élő Bözsi nénivel készüljön a kedélyes, már-már bukolikus hangulatú találkozó, amitől - és ez biztos az én hibám - mélységes szomorúság tört rám. 

Ej, Bözsi néni, rosszul tetszik emlékezni! - Reagált a DK, a kedélyes társalgás Gyurcsány Ferencet érintő részére. 

És nicsak, mit talált Vágó István a Facebook-on:

Szerző
Frissítve: 2017.05.06. 20:38