Elfogatóparancsok tömkelegével körözték a magyar bűnözőt

Erőszakos bűncselekmények miatt három jogerős bírósági ítélet, valamint további bűnügyek nyomozása kapcsán összesen 11 nemzetközi, európai és magyarországi elfogatóparancs volt érvényben az ellen a nagykanizsai férfi ellen, akit kedden Békés megyében fogtak el.

Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán elmondta: a Kötegyánban elfogott A. Roland ellen három jogerős bírósági ítélet született, ezekben összesen öt év és két hónap szabadságvesztést kapott. 

A férfi leghosszabb időtartamú, három év és négy hónapnyi börtönbüntetését a Zalaegerszegi Törvényszék társtettesként elkövetett kitartottság, kifosztás, testi sértés és személyi szabadság megsértése miatt szabta ki rá. A Veszprémi Törvényszék egyéves börtönbüntetésre ítélte felbujtóként elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása, a Nagykanizsai Járásbíróság pedig tíz hónapos börtönt szabott ki rá kábítószer birtoklása miatt.

A rendőrség honlapjának közlése szerint a Zalaegerszegi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja, illetve a Nagykanizsai Rendőrkapitányság adott ki összesen 11 nemzetközi, európai és belföldi elfogatóparancsot a 37 éves férfi ellen. A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozóinak információja alapján fogták el kedden Kötegyánban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei a családjával odaköltözött férfit, akit ezt követően Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vittek.

Szerző
2017.05.10 18:21

Fenyegette és megütötte az ápolónőt egy miskolci nagymama

Publikálás dátuma
2018.12.10 15:22
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/
A nyomozók a 66 éves nő unokáját is gyanúsítottként hallgatták ki.
Egy nagymama megütött, majd unokájával együtt megfenyegetett egy nővért Miskolcon – írja a police.hu. Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. A rendőrség tájékoztatása szerint a 66 éves miskolci nő és 14 éves lány unokája szombat este az egyik kórházban – munkája végzése közben – fenyegette meg életveszélyesen a nővért, a nagymama pedig meg is ütötte az ápolónőt. A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított nőt és unokáját a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. 
2018.12.10 15:22

Lezuhant egy fiatal nő a budai rakpartról (videó)

Publikálás dátuma
2018.12.10 09:40

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/
Sérülésének súlyosságáról egyelőre nincs információ.
Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint leesett egy fiatal nő a budai rakpartról hétfőn hajnalban Budapesten, az I. kerületi Szilágyi Dezső tér magasságában. A nő kimentéséhez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, akik létrán ereszkedtek le a sérülthöz, majd egy speciális hordágyra fektették és felemelték a felszínre, ahol már a mentők várták.
A videót a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának fotóriportere, Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester készítette.
2018.12.10 09:40