Halál az M0-áson - Turistabusz rohant egy teherautóba (Fotók!)

Publikálás dátuma
2017.05.14. 16:41
Forrás: police.hu
Szerb turistabusz karambolozott az M0-ás szigetszentmiklósi szakaszán vasárnap, nem sokkal dél után. A jármű pályakarbantartó teherautóknak ütközött, a karambolban egy ember meghalt - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az utat lezárták, a forgalom torlódik. A mentők tájékoztatása szerint a helyszínről tizenkilenc embert vittek kórházba. 

Csámpai Attila, a katasztrófavédelem megyei szóvivője elmondta, hogy a busz eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a körgyűrű 16-os kilométerénél két pályakarbantartó teherautóval az M1-es felé vezető oldalon. A buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak. A buszvezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt - közölte Csámpai Attila.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője elmondta, hogy tíz mentőegységet riasztottak a helyszínre, közöttük egy mentőhelikoptert és egy mentőmotort is. Tizenkilenc embert vittek kórházba, egy férfi a helyszínen meghalt - közölte. Tájékoztatása szerint két férfi súlyosan megsérült, egyiküknek mellkas-sérülése, másikuk combcsont- és medencetörése van. Mindkettejüket a Merényi Gusztáv kórházba vitték. 

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Tizenhét ember az első vizsgálatok alapján könnyebben sérült meg a balesetben, de mindenkit meg kell röntgenezni, hogy kizárjanak egy esetleges súlyosabb sérülést. A Merényibe, a Honvédkórházba és a Péterffy kórház traumatológiájára vitték a sérülteket - ismertette Győrfi Pál.

Szerző
Frissítve: 2017.05.14. 18:50

Teréz körúti robbantás - Dührohamot kapott, szétverte a celláját P. László

Publikálás dátuma
2017.05.14. 11:51
Meghosszabbították P. László előzetes letartóztatását április 20-án MTI Fotók: Mihádák Zoltán
Több mint egy hónapot töltött az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) a tavaly szeptemberi Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László, miután dührohamokat kapott, és megrongálta a cellájában a be­rendezést - írja a Bors.

A 23 éves fiatalt a múlt héten már visszaszállították a Venyige utcai börtönbe, most egy kétszemélyes zárkában őrzik. Kiemelt biztonsági fokozatban van, azaz a börtön többi lakójától elkülönítve mozgatják, így végezheti napi sétáját is. P. László közvetlenül értesül a külvilág híreiről, hiszen a zárkájában tévé is van - írja a bulvárlap.

Mint ismert, tavaly szeptemberben robbantottak a Teréz körúton, melynek következtében két járőr életveszélyesen megsérült. A robbantással gyanúsított P. László sokáig tartó hallgatás után részletes beismerő vallomást tett. Mint mondta, a bombát ő készítette és a helyszínt is ő választotta ki, tettestársa nem volt. Állítása szerint senkit sem akart megölni, személyesen nem ismerte a rendőröket, és nem volt problémája a rendőrséggel. Tagadta, hogy újabb merényletre készült volna, de arra nem válaszolt, hogy mi motiválta tettét.

Szerző

Brutális baleset - Szörnyethalt két ember Hévízgyörkön (Fotók)

Publikálás dátuma
2017.05.14. 10:38
FOTÓK: Police.hu
Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Hévízgyörkön; a baleset következtében két ember a helyszínen életét vesztette - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az egyik ember kirepült a járműből.  A Kossuth Lajos utcában történt balesethez az aszódi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit riasztották, de Gödöllőről is a helyszínre érkezett egy hivatásos egység - írja a katasztrofavedelem.hu. 

FOTÓK: Police.hu

FOTÓK: Police.hu

A helyszínelést a rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg, a forgalmat a környező utcákba terelik.

 MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

 

Szerző