Előfizetés

Az MTK nyerte a női labdarúgó-bajnokságot

Idegenbeli váratlan sikerét követően az MTK nagy meglepetésre másodjára, hazai pályán is 1-0-ra legyőzte a JET-SOL Liga női labdarúgó NB I döntőjében a címvédő Ferencvárost, így története hetedik bajnoki címét ünnepelheti.

A hétfői találkozó hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az egy héttel ezelőtti összecsapás: az elmúlt két idényben győztes zöld-fehérek szinte az egész mérkőzésen fölényben futballoztak, de nem sikerült vezetést szerezniük, míg a fővárosi rivális a hajrában betalált. Ezúttal egy jobb oldali beadást követően a 79. percben Turányi Lilla szerezte az aranyérmet érő gólt.  A Ferencváros a fináléig csak egyszer kapott ki, még október 2-án a szombathelyi Viktória FC vendégeként 2-1-re, az MTK-t pedig a döntőig mind a négyszer legyőzte, legutóbb például 8-3-ra.  Az MTK Hungária FC 2-0-ra nyerte az egyik fél második győzelméig tartó párharcot, így 2014 után lett ismét aranyérmes a női NB I-ben.

Kerekesszékes vívó vk - A magyaroké a Nemzetek Nagydíja

A magyar küldöttség 4 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett a hollandiai Stadskanaalban rendezett kerekesszékes vívó világkupa-versenyen, s ezzel a teljesítménnyel elhódította a Nemzetek Nagydíját is.

Nemcsik Zsolt szakágvezető elmondta, hogy az első napon a paralimpiai ezüstérmes Osváth Richárd megőrizte idei veretlenségét tőrben és újra a dobogó tetejére állhatott, Veres Amarilla és Krajnyák Zsuzsanna pedig egyformán harmadik helyezést ért el női párbajtőrben.

A második nap szintén három érmet hozott a magyaroknak, Krajnyák a tőr döntőjében fantasztikus küzdelemben győzte le minimális különbséggel a hongkongi Jü Csit, majd a B kategóriában Dani Gyöngyi szerzett ezüstérmet. Hajmási Éva bronzérmes lett az A kategóriában, csak csapattársa, Krajnyák tudta őt megállítani.

Vasárnap aztán két arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek a magyar vívók: Osváth pályafutása során először kardban is első lett, s nyert a női párbajtőr csapat is, míg Hajmási ezüstérmet szerzett kardban.A lex CEU másképp

Szijjártó Péter lemondásra szólította fel Frans Timmermanst egy a sajtóban megjelent nyilatkozata miatt, mert a Bizottság alelnöke antiszemitizmussal vádolta meg a magyar kormányt. Miért kellene az alelnöknek lemondania, amikor minden, amit mondott, igaz? Ne szemérmeskedjünk, merjük kimondani: az Orbán-kormány a lex CEU-val megalkotta a maga XXI. századi "zsidótörvényét". Csak annyiban különbözik azoktól, hogy ez a törvény nem egy vallási, etnikai kisebbséget korlátoz/tilt el bizonyos tevékenységtől, hanem egy konkrétan megnevezett egyetemet. (Orbán Viktor és Balog Zoltán meg is mondta, nem akarnak Budapesten „Soros-egyetemet”.) De ez sem újdonság, már eddig is többször szavaztak meg személyre szóló törvényeket, lásd: lex Szapáry, lex Borkai, lex Mocsai stb.) Mivel ez egyértelműen diszkriminatív, ebből adódóan alkotmányellenes is. Sokkal inkább Orbán Viktort és Balog Zoltánt kellene lemondásra felszólítani, akik felelősek ezért a gyalázatért és az ebből kialakult nemzetközi botrányért.