Előfizetés

A Prezi bejelentette első cégfelvásárlását

A Prezi megvette a több mint 3 millió felhasználóval rendelkező, Infogram nevű adatvizualizációval foglalkozó céget, ami a prezentációs szoftvert fejlesztő vállalat első cégfelvásárlása - jelentette be a cég kedden.

A közlemény szerint a lettországi és San Franciscó-i székhelyű Infogram grafikonok és infografikák készítésében piacvezető. A felvásárlás után, amelynek pénzügyi részletei nem nyilvánosak, a cégek külön működnek tovább, az Infogram pedig lettországi székhelyét is megtartja.

Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója és társalapítója a közlemény szerint elmondta: az Infogram ugyanazon dolgozik, mint a Prezi, egy olyan eszközt fejlesztenek, ami a vizuális kommunikáció előnyeivel segít, hogy jobb döntéseket tudjanak hozni az emberek. Egy kép felér ezer szóval, az adatok pedig hitelesítik a képet, az elmondottakat. Ezért fontos az alapító szerint, hogy az adatokat elmesélve mondják el, hogy megmaradjanak.

Mikko Järvenpää, az Infogram vezérigazgatója a tájékoztatás szerint hangsúlyozta, a Prezi óriási segítséget jelent a céljuk eléréséhez, hogy mindenki könnyen és gyorsan tudjon látványos és érthető infografikákat készíteni. A 2012-ben alapított Infogram egy adatvizualizációs eszközt fejleszt, amelynek segítségével interaktív grafikonokat, infografikákat és térképeket lehet készíteni. A felhasználók eddig 5 millió infografikát készítettek, havi látogatóinak a száma pedig 50 milló feletti.

A Prezi egy interaktív, felhőalapú prezentációs szoftver, amelynek különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett térben meséli el a történeteket. A Prezinek több mint 85 millió felhasználója van a világ 190 országából. A cégnek 250 dolgozója és három irodája van: Budapesten, San Franciscóban és Mexikóvárosban.

A nemzeti konzultáció meghosszabbítására kéri a kormányt a Fidesz

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy hosszabbítsa meg május végéig a nemzeti konzultációt - adja hírül az MTI.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján azzal indokolta a kérést: jelzést kaptak arról, hogy egyes országrészekbe későn mentek ki a konzultációs ívek. A határidő május 20-ról május 31-re módosulna. A kormánypárti politikus azt is kérte: a kormány kezdje feldolgozni a válaszokat és közölni a részeredményeket annak érdekében, hogy az Országgyűlés még a tavaszi ülésszakban az emberek véleményének figyelembe vételével tudjon döntést hozni azokban a témákban, amelyeket a konzultáció érint. Értékelése szerint a kormánynak június második hetében be kellene számolnia az eredményekről. Példaként hozta a költségvetést, amely a migrációval összefüggő feladatokra - határvédelemre, a tranzitzónára, válságkezelési költségekre - közel 600 milliárd forintot irányozott elő. Nem mindegy, mit gondolnak a kérdésről az emberek - jegyezte meg Kósa Lajos az MTI tudósítása szerint. A frakcióvezető azt mondta, hogy hétfőig 1 millió 390 ezer ember nyilvánított véleményt a nemzeti konzultáció hat kérdésében. Az érintettek 93 százaléka postai úton juttatta el válaszát a kormányhoz, 6,5 százalék pedig az internetes kitöltést választotta.

Minden idők legsikeresebb konzultációjával van dolgunk - értékelt Kósa.

"Sunyi módon" rejtette el a Fidesz a civilek elleni támadást

Publikálás dátuma
2017.05.16. 14:07
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke Budapesten, sajtótájékoztatón közölte:  a civilek elleni intézkedéseket a nagyobbik kormánypárt "aljas és sunyi módon" a 2018-as költségvetést meglapozó törvényekben rejtette el - tudósít az MTI.

A civil szervezeteket szolgáltatásokkal segítő civil információs fórumoknak ugyanis az lesz a dolguk, hogy folyamatosan tájékoztassák a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke által vezetett Nemzeti Együttműködési Alapot. Ez a besúgórendszer az ötvenes évek stílusát idézi - szögezte le a szocialista politikus. A  kormányoldal láthatólag nagyobb sebességre kapcsol a saját álcivil szervezeteinek létrehozásában is. Létrejönnek az úgynevezett családi esélyteremtési önkéntes házak, és a kormány fogja eldönteni, mely civil szervezetek működtetik azokat.

Bárándy Gergely szerint ez tökéletes orosz minta, ott a kormány hozott létre civil szervezeteket, amelyeknek az a feladatuk, hogy a kormánypropagandát közvetítsék. A magyar embereknek választaniuk kell majd 2018-ban, hogy egy Oroszországhoz hasonló országban szeretnének élni, vagy az Európai Unió tagjai maradnának - hangoztatta.

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy Kövér László házelnök pénzbüntetéssel sújtott országgyűlési képviselőket, Bárándy Gergely azt mondta, Kövér László úgy működik, mint "a kommunista időkben a házmesterek". Sok dolog lenne, hogy megóvja az Országgyűlés tekintélyét, például szólhatna a kormánynak, hogy a parlamenti vitákban érdemben vegyen részt - tette hozzá.

Átnyomták a reklámadót

Korménypárti szavazatokkal módosította a parlament a reklámadóról szóló törvényt kedden, ennek értelmében 7,5 százalék lesz a kulcs a második félévben a reklámadó-fizetésre kötelezetteknek. A törvénymódosítást az Európai Bizottság (EB) azon határozata indokolta, amely megállapította, hogy a reklámadó több ponton sérti az uniós állami támogatási szabályokat. A kormány a brüsszeli döntést megtámadta és jogorvoslatot kért az Európai Bíróságtól, a jogvita ugyanakkor nem halasztja el az EB határozatának végrehajtását. A brüsszeli testület kifogásolta a sávosan progresszív mértékrendszerű adóztatást és a százmillió alatti árbevételű cégek kivételét is.