Előfizetés

MSZP: a Fidesz a magyar családokon nyerészkedik

Nem Brüsszel drágítja a rezsit, hanem a Fidesz. Európában az utóbbi két évben felére csökkent a gáz ára, de a kormány mégis ugyanazzal a drága tarifával adja a gázt a magyar embereknek. Ez pofátlan nyerészkedés - írja közleményében az MSZP.

A Fidesznek be kell fejeznie a nyerészkedő gázdrágítást! Nem Brüsszelt kell alaptalanul vádolni a rezsicsökkentés eltörlésével, hiszen a Fidesz miatt nálunk a legdrágább a gáz egész Európában! A Fidesz-kormány a magyar családok uzsorása, miattuk drágák a sárga csekkek, az így kicsalt pénzt pedig magukra költik. Az MSZP szerint, ha olcsó a gáz, akkor azt olcsón is kell adni! A Fidesz-kormány nem nyerészkedhet a magyar családokon! 2018-tól Botka László kormánya csökkenteni fogja a magyar családok kiadásait. Az MSZP azért dolgozik, hogy a Fidesz által ellopott pénzt visszaadja a magyar embereknek. A Fidesz leváltható, Magyarország megjavítható! - zárul a dokumentum. 

Együtt: Rogán Antal lakossági fórumán tiltott adatgyűjtést folyt

Juhász Péter Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal elnökéhez fordul,  miután Rogán Antal lakossági fórumán mind belépéskor, mind az írásos kérdések beadásakor jogtalanul kérték el az érdeklődők nevét, címét, telefonszámát és postacímét. Az Együtt elnöke a tiltott adatgyűjtés befejezésére szólítja fel a Fideszt - tudatja közleményében a párt.

Juhász Péter is ellátogatott Rogán Antal május 17-i lakossági fórumára, hogy feltegyen a propagandaminiszternek pár kérdést. Ahogy minden érdeklődőt, úgy belépés előtt az Együtt elnökét is regisztrációra akarták kötelezni, ahol elkérték a nevét, címét, telefonszámát és postacímét. A fórumon kérdéseket csak írásban lehetett feltenni Rogán Antalnak. Ennek megtételéhez szintén meg kellett adni ezeket az adatokat. A Rogán Antal fórumán tapasztaltakat tiltott adatgyűjtésnek minősülnek. Minden jel szerint ezeket az információkat is a Kubatov-listához fogják felhasználni, mivel a gyűjtőíven nem szerepelt adatkezelési nyilatkozat, hogy ki és milyen célra használja fel az információkat. Ezzel az érdeklődők személyes adatainak védelméhez való joga sérült hiszen, azok kezelése jogszerűtlenül folyik. Éppen ezért az Együtt elnöke a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal elnökéhez, Péterfalvi Attilához fordul, hogy vizsgálja ki az ügyet - zárul a dokumentum. 

Az LMP a kibervédelmi intézet vezetőinek meghallgatását kezdeményezi

Az LMP minél előbb tájékozódni akar arról, hogy milyen előkészületeket tesz a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a jövőre esedékes országgyűlési választások tisztaságának védelméért - írja közleményében Szél Bernadett, a Nemzetbiztonsági bizottság tagja, az LMP társelnök-frakcióvezetője.

Az amerikai és a francia elnökválasztásokat követően egyértelművé vált, hogy a politikában a kibertámadások jelentette veszély új valóságot teremtett, és ez alól sajnos korántsem biztos, hogy hazánk kivételt jelent majd. A múlt hét folyamán Magyarországot is elérő zsarolóvírus szintén arra figyelmeztet, hogy saját kibervédelme megerősítését egyetlen ország sem spórolhatja meg. Szél Bernadett ennek kapcsán kezdeményezi, hogy a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetői számoljanak be a nemzetbiztonsági bizottság előtt a választások előtti kibervédelmi intézkedések állásáról.