Tankönyvelők

Jó dolog volt már a rezsicsökkentés is. Igaz, néhány százezer ember csak önzetlenül örülhetett neki, mert már régen kikötötték náluk az áramot, gázt a fizetésképtelenség okán, de legalább az úszómedencék, fűtött kocsibejárók nem zabálták úgy a pénzt, mint korábban.

Most a 9. osztályig ingyenesek lesznek a tankönyvek. Bizton a levegőbe öklözött örömében Rogán Antal, Lázár János és mind a többiek, akiknél iskolás gyermekek koptatják a padot valamelyik tanintézményben. A következő tanévtől nem terheli már a háztartási büdzsét ez a tétel. Akadnak persze, akik szerint a szociális helyzet alapján kellene a kedvezményeket osztogatni. De hát a kormány, amelyik mindenféle diszkriminációnak esküdt ellensége, nem vállalhatja ezt az igazságtalanságot.

Ráadásul az iskolák tantárgyanként 2-3 féle kiadványból választhatnak. De többnyire sajnos a költségkeret miatt marad az állami ajánlat. Természetesen ha a szülők hajlandók mélyebben a zsebükbe nyúlni, az más. Az állami tankönyvek egy részének a tartalmát pedig nem illik firtatni, hiszen ajándék lónak ne nézd a fogát.

Azért vannak kivételek is. A kleptokrácia mellett serényen épülő teokráciának köszönhetően az egyházi fenntartású iskolák megkötés nélkül azt és onnan rendelnek, ahonnan és amit kedvük tartja. Ha akarják, bőkezűen támogathatják is a nebulók tankönyv ellátását, és jövőre még inkább így lesz, hiszen tanulónként 200 ezer forint adófizetői normatív támogatást kapnak majd. A költségvetést persze nem lehet még az ő kedvükért sem felborítani, ezért az állami iskolák gyermekenként alig több mint 60 ezer ezer forinttal számolhatnak.

Cserébe az úgynevezett történelmi egyházak a hatalom tiszteletére, alázatra nevelhetik a rájuk bízott tanuló ifjúságot. A nemzeti együttlopás rendszere (NER) számára ugyanis a legnagyobb veszélyt az önállóan gondolkodó, mindenben kételkedő igaz polgárok, értelmiségiek jelentik.

Pénz, paripa, fegyver korlátlanul adatik az alattvaló gyártásra. Legföljebb a szürkeállományunkból csak a szürke néhány árnyalata marad.

Szerző
2017.05.19 08:04

Elő a szelvényt! Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2018.08.18 19:41
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 7 (hét) 27 (huszonhét) 42 (negyvenkettő) 66 (hatvanhat) 80 (nyolcvan) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 35 darab, nyereményük egyenként 1.495.330 forint; 3 találatos szelvény 3284 darab, nyereményük egyenként 17.000 forint; 2 találatos szelvény 90.840 darab, nyereményük egyenként 1575 forint. Joker: 462929  Mivel ezen a héten sem volt 5 találatos szelvény, a jövő héten várható főnyeremény:
1,363 milliárd Ft
Szerző
2018.08.18 19:41
Frissítve: 2018.08.18 20:20

Soros: A világ elvesztett egy nagy embert

Publikálás dátuma
2018.08.18 17:25

Fotó: AFP/ OLIVIER HOSLET
„A világ elvesztett egy nagy embert Kofi Annan halálával. Hiányozni fog.” - búcsúzott Twitter-oldalán az egykori ENSZ-főtitkártól az üzletember.
Kofi Annan szombaton, rövid betegség után hunyt el. A Nobel-békedíjas diplomata 80 éves volt.
hvg.hu visszaidézte: 2017 áprilisában Kofi Annan levélben állt ki a CEU mellett. Ebben úgy fogalmazott, az egyetem nagyban hozzájárul a demokrácia további fejlődéséhez, főleg "Európa azon részén, amelyet már sokszor fertőztek meg ártalmas ideológiák". Hozzátette, az intézmény vitathatatlanul hozzájárul ahhoz, hogy a szólás- és véleményszabadság alapvető értékeit a jövő generáció számára is átadja. Annan végül reményét fejezi ki a levélben, hogy a CEU folytathatja működését.
2018.08.18 17:25