Origo;Momentum Mozgalom;

2017-05-18 21:51:00

Az Origo irodájában járt a Momentum - Videó!

„Politikai párt ne válaszoljon jogsértésre jogsértéssel, még akkor sem, ha erkölcsileg ezt igazolhatónak tartja” - írta a TASZ, miután személyesen ment be az Origo.hu szerkesztőségébe Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, hogy kérdőre vonja a kormányportál egyik, Momentumról lejárató cikket jegyzett szerzőjét.

Az esetről a párt videofelvételt is készített, amit közzétett a Facebookon.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke látogatásával arra akarták felhívni a figyelmet, hogy az Origo hazusággyárrá silányított propagandagépezet lett. „Nem vagyok közszereplő, úgyhogy nem készíthetnek rólam semmilyen felvételt” - reagált az Origo újságírója, a videón amúgy elég félszeg és halk szavú Kovács András. Az Origo egyébként saját cikkében ezt a látogatást „betörésnek” nevezte.

Papp Gergő, a Momentum sajtósa a 444-nek cáfolta, hogy betörtek volna, szerinte egyszerűen besétáltak a szerkesztőségbe. Először eltévedtek az épületben, a fejlesztőkhöz nyitottak be, ők igazították útba őket a szerkesztőség irányába. A kellemetlen beszélgetéshez Tókos Lóránt vezérigazgató-helyettes is csatlakozott, vele kifejezetten jó hangulatú beszélgetést folytatott a két momentumos - vélte Papp Gergő. Tókos még viccelődött is: Persze, itt van Habony a tárgyalóban, gyertek!" - mondta a vezérigazgató-helyettes, majd megkérte a momentumosokat, hogy távozzanak, akik ezt meg is tették.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) úgy látja: az Origo székhelye magánterület, ahová momentumosoknak nem volt engedélye, hogy belépjenek és az újságíró - bár közszereplő - nem minden esetben filmezhető. A TASZ figyelmeztetett: ha a Momentum meg akarja ismertetni a választópolgárokkal a propagandának vélt sajtó működését, ahhoz jogszerű eszközöket válasszon.