Pintér Brüsszelben közölte: nem változtatnak a bevándorláspolitikán

Bár egyre nagyobb a nyomás az országon, Magyarország nem kíván változtatni bevándorláspolitikáján - ezt mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Európai Bizottság Belügyi Tanácsának csütörtöki brüsszeli ülésén, a felszólalásról a tárca pénteken tájékoztatta az MTI-t.

Mint írták, a tanácskozáson ezúttal is a migrációs politikáról és a terrorizmusról tárgyaltak az uniós belügyminiszterek. 

Pintér Sándor belügyminiszter felszólalásaiban és tárgyalásai során - utalva az Európai Parlament vonatkozó határozatára, a migrációs biztosnak a "kvóták elfogadásáról szóló fenyegetésére" és az Európai Bizottság újabb felszólító levelére - azt hangsúlyozta: a magyar kormány látja, hogy egyre nagyobb a nyomás az országon, ennek ellenére Magyarország nem kíván változtatni bevándorláspolitikáján.

Mindeközben: Menedékkérő gyerekek védelmére dolgozott ki tervet Európa

Szerző

"Többé senki sem lenne egyszerűen férfi vagy nő" - Aggódnak az ifjú kereszténydemokraták

Publikálás dátuma
2017.05.19. 12:26
Thinkstock illusztráció
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint rendkívül kockázatos lenne az isztambuli egyezmény Magyarország általi ratifikálása. A szervezet arra kéri a kormányt, ne terjessze be aláírásra a dokumentumot - adja hírül az MTI. Az IKSZ elnöke szerint ugyanis az egyezmény látszólag a nőkkel szembeni erőszak ellen lép fel, de célja valójában a hagyományos családmodell lebontása az európai államokban. 

Nacsa Lőrinc aggódik - Forrás: Facebook

Nacsa Lőrinc aggódik - Forrás: Facebook

Az ifjú kereszténydemokraták elnöke szerint fontos nemzeti és nemzetközi szinten is fellépni az erőszakkal szemben,irányuljon az bárki ellen, de az egyezmény elvetné a biológiai nemek fogalmát és helyettük a társadalmi nemeket vezetné be a jogba. Aggódnak amiatt, hogy ennek következtében többé senki sem lenne egyszerűen férfi vagy nő.

Felülírná ez a magyar alaptörvényt is, amely szerint a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatából áll - mutatott rá Nacsa Lőrinc.

Kitért arra is, hogy az isztambuli egyezmény a nemi alapú és kapcsolati erőszak női áldozataira koncentrálva figyelmen kívül hagyja a férfi áldozatokat, a fiúgyermekeket is, az egyezmény alapján más megítélés alá esnek a bántalmazott férfiak és nők.

Szerző

A magyarok többsége hívőnek mondja magát

Publikálás dátuma
2017.05.19. 11:42
Thinkstock illusztráció
Tízből hat magyar istenhívő - derült ki egy nemzetközi kérdőíves kutatásból, melynek eredményeiről az Index készített összeállítást. Egész pontosan a magyarok 59 százalékáról derült ki, hogy teljes bizonyossággal hisz egy "felsőbb, irányító hatalomban". A nem hívők, illetve ateisták aránya 30 százalék.

A hit azonban nem feltétlenül jár együtt a templomba járással, a teljes népesség 9, de a magukat katolikusnak mondóknak is csak 12 százaléka megy templomba legalább heti rendszerességgel, további 8-10 százalék pedig legalább havonta egyszer. Azoknak az aránya, akik soha nem járnak templomba, 39 százalék.

Ugyanakkor minden harmadik magyar hord a nyakában keresztet vagy más vallási szimbólumot, nagyjából ugyanennyien szoktak böjtölni és áldozni. A felekezeti megoszlás a következőképp alakult: a válaszadók 56 százaléka katolikusnak, 13 százaléka reformátusnak, 3 százaléka evangélikusnak vallja magát. Az élet értelmén a magyar emberek negyede gyakran, nem egész harmada néhanapján gondolkodik, a többi nem foglalkozik ilyesmivel.  

Kiderült az is, a magyarok 14 százaléka hisz a mágiában, boszorkányságban.

Szerző
Témák
magyarok istenhit