Előfizetés

Kinek áll érdekében?

R. Hahn Veronika az írta, a "Brexit nem ártott a brit milliárdosoknak". Nemigen árthatott, mivel még nem történt semmi, a folyamat a hivatalos előjelzések szerint is legalább két évig fog tartani. Különben sem valami elit-ellenes dolog a Brexit, sőt, szabadabb kezet ad a rablókapitalizmushoz: nem kötik majd a britek kezét az EU munkavédelmi, emberi jogi, környezetvédelmi etc. szabályai.

Jönnek a minősített lakáshitelek

Június 1-jétől pályázhatnak a bankok lakáshiteleik minősítésére, miután az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa meghatározta fogyasztóbarát kölcsönök főbb jellemzőit – közölte tegnap a jegybank.

A minősített lakáshitelek átlátható hitelfeltételekkel, könnyen összehasonlítható árazással igényelhetők, amellyel a tudatosabb kölcsönfelvételt kívánják erősíteni. A jegybank a fogyasztók tájékozódását ez év őszétől online összehasonlító weboldallal is támogatja. A fogyasztóbarát lakáshitelekkel főbb kritériumai között van többi között, hogy kizárólag egyenlő havi törlesztőrészlet állapítható meg. A kamatot 3, 5, 10 évre vagy a futamidő végéig rögzíteni kell, a hitelbírálat maximum 15 nap lehet. A folyósításig felmerülő és az előtörlesztéshez kapcsolódó díjak pedig maximáltak.

Új Richter-gyógyszer kerül Európába

Publikálás dátuma
2017.05.20. 07:24
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Pozitív véleményt adott ki az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítmények bizottsága (CHMP) a Richter Gedeon Nyrt. skizofrén felnőtt betegek kezelését célzó cariprazine antipszichotikumára – közölte a társaság tegnap lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Ezt követően az Európai Bizottságnak még engedélyeznie kell a termék forgalomba hozatalát a kontinensen, de a pozitív szakhatósági véleményezés után ez már csak formalitás. A gyógyszergyár a portfolio.hu-nak a fejlemények kapcsán annyit mondott, hogy ez a vélemény fontos számukra, ugyanis a cariprazine amerikai sikerei után komoly érdeklődés és igény alakult ki Európában és Magyarországon is a készítmény iránt. Jelen állás szerint a piacon 2018 végén, 2019 elején jelenhet meg a cariprazine. A Richter részvények egyébként pénteken több mint 1,7 százalékos pluszban is voltak.