Évszázados rekord közelében a magyar játékos

Publikálás dátuma
2017.05.20. 07:55
Szoboszlaira Storck is felfigyelt FOTÓ: MLSZ

Az U17-es együttes csapatkapitányát, Szoboszlai Dominiket is meghívta a június 5-ei, Oroszország elleni barátságos mérkőzésre és a június 9-én, Andorrában sorra kerülő világbajnoki-selejtezőre készülő nemzeti tizenegy keretébe Bernd Stock. Amennyiben a német szövetségi kapitány az oroszok ellen bizalmat szavaz a Red Bull Salzburg korosztályos együttesében pallérozódó, akkor 16 éves és 223 napos tehetségnek, megdől egy „szakállas” rekord, hiszen hasonlóan fiatalon legutóbb Orth György mutatkozhatott be címeres mezben. Nem tegnap: 1917-ben.

Az MTK akadémiáján nevelkedő Szoboszlai, aki a kedden – válogatott számára 6. helyezéssel – befejeződő U17-es Európa-bajnokságra kijutó együttes kvalifikációjához négy, a kontinenstornán elért góljaihoz pedig két találattal járult hozzá, budapesti szereplésével olyan labdarúgókat előzne meg a vonatkozó rangsorban, mint a tűzkeresztségen 2005-ben, 18 évesen áteső Lionel Messi vagy az első válogatottságát 1957-ben, 16 évesen elérő Pelé.

Szerző

Rendkívüli ülés az olimpia miatt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testülete a június 9-i rendkívüli ülésén hallgatja meg annak a munkabizottságnak a jelentését, amely a 2024-es és a 2028-as nyári játékok egyszerre történő odaítélésének lehetőségét vizsgálja meg. A munkacsoportot – melynek a NOB négy alelnöke, a spanyol Juan Antonio Samaranch Junior, az ausztrál John Coates, a török Ugur Erdener és a kínai Jü Cej-csing a tagja – márciusban hozták létre, s az együttes odaítélés mellett arról is állást kell foglalnia, hogy milyen lépésekkel lehetne erősíteni a 2026-os téli játékok pályázati folyamatát.

Szerző
Témák
olimpia NOB

Budapest rendezi a jégkorong-vb-t

Publikálás dátuma
2017.05.20. 07:53
FOTÓ: MTI

A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) közgyűlése tegnap úgy döntött, hogy 2011 és 2013 után 2018-ban harmadszor is Magyarország rendezheti a divízió I/A-s világbajnokságot. A várhatóan április végén, a házigazda mellett a szlovén, az olasz, a kazah, lengyel és a brit részvételével rendezett torna helyszíne a – korábbiakhoz hasonlóan – Papp László Budapest Sportaréna lesz. Az I/B-s tornát Litvánia fővárosában, Kaunasban bonyolítják.

Szerző
Témák
jégkorong vb