Előfizetés

Eb-t rendezhet 2020-ban Magyarország

Publikálás dátuma
2017.05.22. 11:00
Forrás: Facebook/Brigitta Kőváriné Ivánfi
Tizenöt magyar érmet és nagy magyar sportdiplomáciai sikert hozott a szkander Európa-bajnokság Katowicében, ahol az is eldőlt, hogy az idei világbajnokság után Magyarország 2020-ban Eb-t is rendezhet majd.

A Nemzeti Versenysport Szövetség hétfői tájékoztatása szerint Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyat is nyert: a 70 kilós kategóriában jobb és bal kézzel is kontinensbajnok lett. A 33 tagú válogatott tagjai közül még Farkas István végzett az első helyen, a mozgássérült junior kategóriában, a küldöttség emellett három ezüst- és kilenc bronzéremmel zárt.

Császár Gábor bajnok a Svájcban

Publikálás dátuma
2017.05.22. 07:59

A Kadetten Schaffhausen a magyar válogatott Császár Gábor vezérletével megvédte címét a svájci férfi kézilabda-bajnokságban. 

A Kadetten a döntőben előbb 31–18-ra, majd 30–26-ra, végül szombat este hosszabbítás után 30–28-ra győzte le a Pfadi Winterthur együttesét. A liga honlapjának beszámolója szerint ez volt a klub tizedik – sorozatban negyedik – bajnoki címe. A magyar irányító – aki gólkirály volt a Bajnokok Ligája csoportkörében – a három mérkőzésen összesen húsz alkalommal volt eredményes, és 28 meccsen dobott 180 találattal a svájci bajnokságban is az élen végzett. A 227-szeres válogatott Császár április elején 2021-ig meghosszabbította szerződését a klubjánál.

Négy gólt lőtt a magyar csatár Horvátországban

Publikálás dátuma
2017.05.22. 07:57
Futács Márkó
Nem túlzás kijelenteni: Futács Márkó válogatott formában futballozik. A horvát labdarúgó-bajnokságban szereplő Hajduk Split 27 éves támadója szombaton a liga 35., utolsó előtti fordulójában négy góllal vette ki a részét a Zapresic 6-0-s legyőzéséből, ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán. A 76. percben lecserélt játékost érthető módon óriási ováció kísérte az öltözőbe.

A tavaszi idényben már 9 találatnál járó Futács klubja honlapjának azt mondta: nem foglalkozik azzal, hogy a Hajduk 25 éve nem adott gólkirályt, számára az egyéni sikernél is fontosabb, hogy a csapat eredményes, hiszen csodálatos érzés ezért a klubért élni és játszani. A zágrábi Dinamo mellett a legnépszerűbbnek tartott horvát egylet egyébként pillanatnyilag az Európa-liga selejtezőt érő 3. pozíciót foglalja el a tabellán.

Futács hétvégi termése akár válaszüzenetként is elkönyvelhető Bernd Storck magyar válogatott szövetségi kapitány részére. A német szakember ugyanis a nemzeti tizenegy júniusi mérkőzéseire készülők közül pénteken megnevezett 17 külföldön futballozó futballistát, a spliti „gólgyáros” neve viszont nem szerepelt rajta.

Látva a korábban Németországban, Törökországban és Angliában is légióskodó Futács formáját, mindez könnyelműségnek tűnik.