Lezárják az M70-est egy durva tömegkarambol miatt

Közúti katasztrófafelszámolási gyakorlat miatt csütörtökön 8 és 12 óra között lezárják az M70-es autóút egy szakaszát Letenye közelében, a járműforgalmat elterelik - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán.

Cseresznyés Dániel közlése szerint a gyakorlat során egy imitált tömegbaleset felszámolását végzik el az érintetett szervezetek munkatársai, a nyáron ezen az útvonalon megsokszorozódó forgalmi helyzetekre készülve. A forgatókönyv szerint az M70-es autóút 3+800-as kilométerszelvényénél egy veszélyes anyagot szállító ukrán rendszámú kamion, egy autóbusz, valamint egy személyautó ütközött, a balesetnek egy halottja és nyolc sérültje van.

A gyakorlaton a rendőrség, a mentők, a közútkezelő és a helyi műszaki mentők mellett a nagykanizsai, a lenti, a zalaegerszegi, a pacsai és a zalakarosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai vesznek részt. A csütörtöki katasztrófavédelmi gyakorlat idejére, 8 és 12 óra között az M70-es autóút Letenye és Muraszemenye közötti szakaszát nyolc kilométer hosszan teljes szélességében lezárják, a járműforgalmat a párhuzamos mellékútra terelik. A katasztrófavédelem arra kéri a járművezetőket, hogy a terelés miatt figyeljék az Útinform híreit.

Szerző

Vihar - Több BKK-járat nem jár

Publikálás dátuma
2017.05.24. 10:40
Elöntötte a víz a XIII. kerületi Béke teret MTI Fotó: Bruzák Noémi
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járata nem jár, illetve rövidebb szakaszon közlekedik csak szerdán a kedden lezúdult nagy eső miatt.

A 69-es villamos helyett pótlóbusz jár, mert egy kereszteződésben alámosta az eső a pályát. A menetrend szerint a Blaha Lujza tér és Rákospalota, MÁV-telep között közlekedő 62-es, valamint a Kőbánya alsó és Rákospalota, MÁV-telep között járó 62A villamos pedig, terelve, Rákospalota helyett a Mexikói úti végállomásig közlekedik - írták a BKK Facebook-oldalán. Az 56-os, az 56A, az 59B és a 61-es villamos helyett Hűvösvölgy és a Budagyöngye között pótlóbusz jár.

Szerző

Stoptábla Brüsszelnek

Országszerte ordít ránk a jelszó: Állítsuk meg Brüsszelt! Brüsszel gonosz, ártalmas, csak rosszat akar nekünk, bemocskolja tiszta lelkünket, miközben a markunkat tartjuk a brüsszeli pénzekért, amelyek nélkül nem lophatnának milliárdokat a miniszterelnök barátai és üzletfelei. (Nem őket kellene inkább megállítani?) Furcsa kettősség: a pénz ömöljön, aki adja, annak kuss! Brüsszel irányába is kellene egy kerítés. Szép nagy résekkel, hogy beférjen a pénz, de fel kellene kérni a szellemirtókat, álljanak őrt, nehogy más is bejöjjön. Például a szabadság szelleme, amely mindennél pusztítóbb veszélyeket rejt magában.