Előfizetés

Kidőlt fa miatt másfél órás késés is lehet a balatoni vasútvonalon

Publikálás dátuma
2017.05.24. 19:28
Illusztráció/Thinkstock
Egy kidőlt fa miatt jelentős késekre kell készülni a Balaton déli partján közlekedő vonatoknál - közölte a Mávinform szerda délután. 

Közleményük szerint Szabadisóstó állomáson egy kidőlt fa veszélyesen közel került a felsővezeték hálózathoz, ezért itt ideiglenesen szünetel a vonatforgalom. A szakemberek megállapították, hogy két közüzemi villanyoszlop is megsérült, s ez tovább nehezíti a műszaki akadály megszüntetését. A katasztrófavédelem az E-On és a vasúttársaság szakemberi együttesen dolgoznak a hiba elhárításán.

A Balaton déli partján a járatok előre láthatóan 30-90 perccel hosszabb menetidővel közlekednek. A végleges helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe, ezért Balatonaliga és Szántód-Kőröshegy állomás között pótlóbuszok közlekednek - írta a Mávinform.

Csütörtökön is jöhet az "égi áldás"

Publikálás dátuma
2017.05.24. 18:32
Illusztráció/Thinkstock
 Csütörtökön is gyakran zavarják felhők a napsütést. Elszórtan alakulhat ki zápor, északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. A sokfelé megerősödő, a Dunántúlon néhol viharos északnyugati, északi szél éjszaka átmenetileg veszít erejéből. Záporhoz, zivatarhoz is társulhat viharos szélroham. Hajnalban 6-14, napközben 16-22 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken már kevesebb lesz a csapadék, napközben csak északon lehet elvétve zápor. Az északias szél erős lesz, a Dunántúlon viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet csúcsértéke mindössze 19-24 fok között várható.

A hétvégén már országszerte száraz időre van kilátás. Szombaton az északias szél még sokfelé megerősödhet, de vasárnap túlnyomórészt mérsékelt marad a légmozgás. Szombaton 18-23, vasárnap 20-24 fok közötti értékeket mérhetünk.

Jön az újabb vihar - Ismét felhőszakadás zúdulhat Budapestre (is)

Publikálás dátuma
2017.05.24. 17:43
A keddi felhőszakadás következménye a fővárosban - MTI Fotó: Bruzák Noémi
Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ország középső és keleti részén a várható heves zivatar és felhőszakadás miatt - adta hírül az InfoRádió. 

Az érintett térségben, a többi között Pest megyében és a fővárosban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Intenzívebb zivatarok leginkább az Alföld középső és keleti részén valószínűek, helyenként viharos óránkénti 75 kilométeres széllel - közölte a meteorológiai szolgálat.