Előfizetés

Everest-expedíció - Suhajda visszafordult, Klein egyedül folytatja

Publikálás dátuma
2017.05.24. 20:33
Fotó: Klein Dávid/Facebook
Visszafordult a Mount Everest csúcsmászásán Suhajda Szilárd, így Klein Dávid egyedül folytatja az utat a világ legmagasabb hegycsúcsára, amelyet első magyarként hódíthat meg oxigénpalack nélkül.

 Az expedíció szerdai tájékoztatása szerint Suhajda Szilárd már az alaptáborból segíti a csapatot.   A két hegymászó előző nap indult el utolsó, egyben csúcsmászó körére. Még kedden elérték a 6500 méteren lévő kettes táborukat, de az éjszaka folyamán Suhajda Szilárd rosszul lett, és egészsége, illetve az expedíció sikere érdekében végül szerda reggel úgy döntött, hogy visszafordul. A hegymászó a saját lábán, a veszélyes Khumbu-jégesésen átkelve napközben érkezett meg az alaptáborba.

A hegymászó a kényszerű leereszkedésről a közlemény szerint úgy fogalmazott, "iszonyatosan nehéz, de egyértelmű döntést" hozott. "Nehéz leírni azt a csalódottságot, amit érzek, azonban az expedíció nem ért véget!" - emelte ki. Hangsúlyozta, végtelenül boldog és büszke lenne, ha Klein Dávidnak sikerülne elérni a célját.

Klein Dávid - miután megbizonyosodott arról, hogy társa egyedül biztonságban le tud menni az alaptáborba - szerda reggel elindult a 7200 méteren lévő hármas táborig, ahonnan délután be is jelentkezett - közölte az expedíció. A hegymászó jól érzi magát, s a tervek szerint csütörtökön eljut a Déli-nyeregig.

 Az expedíció menedzsmentje hangsúlyozta, hogy teljes mértekben egyetért és kiáll Suhajda Szilárd hegymászó döntése mellett.

Ő lesz a Barca edzője

Publikálás dátuma
2017.05.24. 11:11
Ernesto Valverde FOTÓ: David Ramos/Getty Images
Minden jel arra vall, hogy jövő hétfőn Ernesto Valverdét mutatják be az FC Barcelona labdarúgó csapatának edzőjeként. 

Az El Mundo Deportivo szerint az Athletic Bilbaótól leköszönt tréner, aki játékosként a Barcában és az Espanyolban is megfordult, két évre ír alá a katalán fővárosban. Edzőként már 2006-2008 között irányította az Espanyol szakmai munkáját.

Hírek szerint az idén a bajnokságban csak második helyen végzett Barcelona első számú kiszemeltje az Everton támadója, Gerard Deulofeu. aki az eltelt fél évben kölcsönben az AC Milan játékosa volt. Egykor a Barcelona B-ben nevelkedett, s két alkalommal a nagycsapatban is szóhoz jutott. 2014-ben aztán a Sevillához, egy évvel később pedig a liverpooli együtteshez került. Jó szezont zárt a Milannál: 17 meccsen négy gólt szerzett. A Barca mindössze 12 millió euróért kaphatja vissza a 23 esztendős támadót. Az El Mundo Deportivo kész tényként írja: Valverde első feladata az lesz, hogy az ő ügyében járjon el, s meggyőzze Deulofeut, jól teszi, ha visszatér. A játékosnak azért vannak ellenérzései a hazatéréssel kapcsolatban, mert attól tart, nem lesz állandó kezdő, így a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokságon sem szerepelhetne a spanyol válogatott színeiben.

Kézilabda - Pályán a szegedi bajnokcsapat

H. Sz.
Publikálás dátuma
2017.05.24. 07:56
Hazai pályán nagy lépést tett az újabb elsőség felé a Telekom Veszprém FOTÓ: MTI/BODNÁR BOGLÁRKA

Noha a férfi kézilabda magyar bajnokság elsőségétől a Telekom Veszprém csarnokában szombaton lejátszott döntő első mérkőzése után távolodni látszik az alapszakaszt megnyerő MOL-Pick Szeged, a ma délutáni visszavágón egy szegedi bajnokcsapatot mindenképpen láthat a helyi közönség: parkettre lép ugyanis a város legutóbb aranyérmes, 2007-es együttese.

A jeles elődök másolása és Veszprém Arénában kialakult 23-17-es eredmény „megfordítása” persze nem lehetetlen a Szeged számára, az első felvonás képe alapján viszont erre kevés az esély. Akkor a vendég Tisza-partiak több góllal is vezettek, végül mégis a hajrában felpörgő – a 25. elsőségére hajtó – Veszprém hengerelt, s szerzett megnyugtatónak tűnő fórt.

Hogy az előny elegendő lesz-e az újabb címvédéshez, az a 18 órakor kezdődő (tv.: M4 Sport) visszavágón dől el.