Gazdát cserélt a rózsaszín trikó

Publikálás dátuma
2017.05.27. 07:57

 Mikel Landa, a Team Sky versenyzője nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny tegnapi, tizenkilencedik szakaszát. A hegyi pontversenyben vezető spanyol kerekes kétszer már volt második, ezúttal viszont szakaszgyőzelemnek örülhetett.

Az összetettben vezető Tom Dumoulinnek csakúgy mint a 16. szakaszon, ezúttal is problémái voltak, az utolsó 15 km-hez érve lemaradt riválisaitól, végül jó egy perc hátránnyal ért célba az élmezőny mögött, 31 másodperces előnye 38 másodperces hátránnyá változott Nairo Quintanával szemben. Két szakasszal a verseny vége előtt elképesztően szoros az összetett állása, hatan állnak másfél percen belül. Ma Pordenone és Asiago között egy 190 km hosszúságú szakasz – két első kategóriás heggyel – vár a mezőnyre, majd vasárnap Milánóban egy 29.3 kilométeres időfutam dönt a végső győzelemről.

 Az állás

A 19. szakasz eredménye:

1. Mikel Landa 4:53:00 óra

2. Rui Costa 0:01:49 perc hátrány

3. Pierre Rolland 0:01:54 p h

Az összetett élcsoportja:

1. Nairo Quintana 85:02:40 óra

2. Tom Dumoulin 0:00:38 mp hátrány

3. Vincenzo Nibali 0:00:43 mp h

4. Thibaut Pinot 0:00:53 mp h

5. Ilnur Zakarin 0:01:21 mp h

6. Domenico Pozzovivo 0:01:30 mp h

Szerző

Egri siker, magyar elődöntő

Publikálás dátuma
2017.05.27. 07:54
FOTÓ: MTI/KOVÁCS TAMÁS
Ötezer néző előtt, nagy csatában, 6-4-re nyert a ZF-Eger az olasz Brescia ellen a budapesti Duna Arénában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, a négy közé jutásért rendezett találkozón, amely csütörtökön lapzártánk után ért véget. A magyar együttes és a mezőny legjobbja a válogatott Hárai Balázs volt, aki nemcsak kiállításokat harcolt ki, hanem háromszor a kapuba is betalált.

"Rettentő sok feszültség volt bennünk, mert nagyon akartuk ezt a sikert, és meg is dolgoztunk érte - mondta Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője a mérkőzés után. - Tudtam, hogy ilyen meccs lesz, mindig így legyen igazam. Mondtam, hogy ha a négy kapott gólos átlagot tartani tudjuk a Bresciával szemben, akkor biztosan továbbjutunk. Annyi meglepetéssel szembesültünk, hogy ellenfelünk jobban támadott, mint amire számítottunk. Amikor elmegy az összes energia a védekezésre és a felúszásra, akkor csak támadásban lehet egy kicsit fújni. Most nagyon fontos lesz a regeneráció, mert nyilván fáradtabbak leszünk a szolnokiaknál, ők viszont jó ideje nem játszottak mérkőzést."

Az elődöntőben magyar párharcot rendeztek, a hevesiek a bajnok Szolnokkal csaptak össze, a találkozó lapzártánk után fejeződött be.

Szerző
Témák
vízilabda egér

Pótáék az első kiemeltek

Az első helyen emelték ki Póta Georginát és a svéd Mathilda Ekholmot a Düsseldorfban hétfőn kezdődő egyéni asztalitenisz-világbajnokság női páros versenyében. (Az eseményt azért hívják egyéni vb-nek, mert nem rendeznek csapatversenyt.) 

Világbajnokságon legutóbb 1995-ben szereztek érmet a magyarok, akkor Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina végeztek a harmadik helyen. Egyesben Póta kapta a legelőkelőbb besorolást, a 20. helyen emelték ki. A férfiaknál a fiatalok jutnak bizonyítási lehetőséghez, velük szemben a tapasztalatszerzés mellett a főtáblára kerülés az elvárás.

Szerző