Előfizetés

Vigyázz, cápa! - Ismét járdát fest a Kétfarkú Kutya Párt (fotók)

Publikálás dátuma
2017.05.29. 11:44
Forrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Forrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Forrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A fenti képen a viccpárt korábbi járdafestő akciója látható, azóta azonban újabb, közérdekű járdafestésbe kezdett a Kétfarkú Kutya Párt, amivel az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet az akadálymentesítés hiányára számos fővárosi közintézmény, például a Közlekedési Főosztály bejáratánál.

„Itt például jól nézne ki egy rámpa” – ilyen feliratokat és piktogramokat fújnak a járdákra a kétfarkúak új kampányukban. A járdafestő akció nem csak közintézményeket, hanem például az Erste bankot is utolérte. A kétfarkúak az alábbi fotónál meg is jegyezték, hogy a banknak "nyilván nincs is pénze" rámpára:

A párt honlapján azt írják: Elkezdtük megjelölni azokat a helyeket, ahol nem sikerült akadálymentesíteni.

A viccpárt a rámpa nélküli Közlekedési Főosztály és a fővárosi Játékszín bejárata elé is felfestette a feliratot:

Járdafestéses plakátkampány Kaposváron
„Büszkék vagyunk az értékeinkre!” – hirdeti a töredezett járdát ábrázoló plakát a kaposvári hirdetőoszlopon. „Vigyázat, négyszínfestés!” „Fugaveszély!” – olvasható egy másikról, illetve egy harmadikról.
A Kétfarkú Kutyapárt ugyanis ezúttal plakátokkal szórta meg a somogyi megyeszékhelyet, így tiltakozva a múlt hónap végén elfogadott helyi rendelet ellen, mely megtiltotta, hogy „nem vízoldékony anyaggal” fessék le a járdákat vagy az utakat a városban – néhány nappal a rendelet hatályba lépése után a rendőrség intézkedett is a csatornafedelek környékét akkor nem kifestő, hanem körbefugázó fiatalok ellen. (Szegeden ugyanakkor az önkormányzat újraaszfaltoztatott egy szintén kipingált, rossz állapotú járdaszakaszt…)
Most plakátokat rakunk ki, hogy hamarosan azt is betiltsák – indokolta kaposvári plakátkampányát a Kutyapárt.


Orbánnak hódoltak Hajóson

Publikálás dátuma
2017.05.29. 10:38
Forrás: Facebook/Orbán Napi Borünnep Hajós
Hajós legnagyobb rendezvényévé vált az évek során az Orbán-napi Borünnep, amire immár 37. alkalommal várták a vendégeket. A közel 1200 pincét számláló falu romantikája más alkalmakkor is gondűző sétákra csábít, de a borünnep idején akár a „megtelt” táblát is kiakaszthatnák a rendezvények központját jelentő borutcába – tudósít a baon.hu.

„Itt Hajóson ez lételem. Mindenkinek van saját bora. Ez kerül a karácsonyi asztalra, ott van a születésnapokon és a lakodalmakban. Versenyzünk, hogy kié finomabb, melyik a jó fajta, és persze bármelyik vacsora mellett ott van az asztalon. Nem sok. Sokfajta. Fehér, rozé, vörös, egyszerű, illatos, tüzes, fáradt, testes, pattogós, gyümölcsös, paprikás… ezerarcú. Egyértelmű, hogy készítek bort.” – Huber János hajósi borosgazda hitvallása a borról, mindegyik helybéli szőlészre és borászra illő, így nem csoda, hogy a hegyközségi borversenyre 63 termelő, 197 mintával nevezett.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja!

Forrás: Facebook/Orbán Napi Borünnep Hajós

Forrás: Facebook/Orbán Napi Borünnep Hajós

“Vége van Sziszi” – Meghekkelték Németh Szilárdék honlapját

Publikálás dátuma
2017.05.29. 10:22
Németh Szilárd a roma holokauszt nemzetközi emléknapján FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Meghekkelte a Németh Szilárd által alapított, váratlanul tetemes mennyiségű közpénzhez jutó alapítvány honlapját az Anonymus hackercsoport - szúrta ki a 24.hu.

Mint ismert, múlt héten derült ki, hogy a Németh Szilárd által alapított szervezet viszi tovább a csepeli birkózócsarnok építését. Pénteken ugyanis a csepeli képviselőtestület kétmilliárdot szavazott meg a rezsibiztos által alapított és Németh Szilárd lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítványnak, hogy felépítse a Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokát. Az 500 milliósnak indult, jelenleg 2 milliárd forintnál tartó kormányzati beruházásnak az alapítványi pénzességen túl annyi köze van Németh Szilárdnak, hogy egyrészt csepeli polgármester volt, másrészt a birkózószövetség elnöke. 

Ezt nem nézte jó szemmel az Anonymus hackercsoport, ezért aztán vasárnap feltörték a Csepel SC Alapítvány honlapját. A bejegyzéshez, amit délelőtt 11-kor tettek közzé, csatolták az Anonymus szokásos jelmondatait (Légió vagyunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Számíts ránk.), illetve egy fotót Németh Szilárdról is, amire a „Vége van Sziszi. Mindent tudunk rólad” szöveg került.

A nyitóoldal címe helyére pedig ez került: „Birkózás – Aki teliszüli a világot, azé a világ.” Az alapítvány címlapját le is mentette a 24.hu, a kimásolt oldalt ide kattintva nézheti meg!