Jól megy a CÖF-nek - Tízszeresére(!) nőtt a bevétel

Publikálás dátuma
2017.05.31 17:25
Népszava fotó
Közzétette pénzügyi beszámolóját a Civil Összefogás Fórum (CÖF). Ebből kiderül, hogy a kormánypárti szervezet tavaly csaknem 600 millió forint támogatáshoz jutott. A Fidesz pártalapítványa 45 milliót adott. Az előző évhez képest több mint tízszeres a növekedés.

Jól ment tavaly a CÖF-nek. A szervezet – illetve annak alapítványa, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) – 582 millió forintot kapott.

Ahogyan arról a nyilvánosság már értesülhetett, a Magyar Villamos Művektől (MVM Zrt.) 508 millió forint érkezett: ez jelenti a legnagyobb tételt. A hivatalos indoklás szerint a kiemelkedően nagy támogatás a CÖF „civil missziójának" munkáját hivatott segíteni.

A Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány 45 millió forinttal járult hozzá a CÖF munkasikereihez. A pénzt a „Kárpát-medence civil szervezeteinek együttműködésének koordinálására" adták. A közhasznúsági jelentésben Csizmadia László, a CÖKA kuratóriumi elnöke hangsúlyozta, hogy a pártalapítványtól kapott „támogatásunkkal a legszigorúbb pénzügyi szabályozás mellett elkülönítve is elszámolunk".

A CÖF 2013-ban mintegy 310 millió, 2014-ben 260 millió, 2015-ben 55 millió forinttal gazdálkodhatott. A 2016-os csaknem 600 millió forinttal a CÖF kiugróan jó évet zárt.

Szerző

Fekete férfiakat ábrázoló plakáttal szállt be az EP-kampányba a hegyfalui plébános

Publikálás dátuma
2019.02.22 09:36

Fotó: Nyugat.hu
A Mária-szobor mellett zárt hirdetőszekrényben virít a szórólap.
Tavaly nyáron kivégzéssel fenyegette a hegyfalui plébános, Dóka Ferenc azokat, akik eldobják a csikket a Mária-szobor előtt – ezt bevallottan viccnek szánta. Most a Mária-szobor mellett zárt hirdetőszekrényben virít egy plakát, ami választásra ösztönöz – írja a Nyugat.hu. A zárt szekrényben elhelyezett szórólapon az olvasható, hogy „tessék választani”, és két döntési lehetőséget kínálnak fel. Az egyiken Emmanuel Macron francia elnök áll két fekete férfi társaságában és mellette dühös, rosszalló fej látható, míg alatta mosolygó turisták tartanak egy keresztet és a fotó mellett egy szívecske van. Dóka Ferenc az RTL Klub híradójának azt mondta: az EP-választás kampányához kapcsolódva tette ki a plakátot. Szerinte nincs abban rasszizmus, hogy az egyik választási lehetőségként színes bőrű férfiakat tett a szórólapra, még úgy sem, hogy a képek melletti jelképekkel egyértelműen megüzeni, mi kívánatos és mi nem. A keresztet tartó turisták helyén korábban Orbán Viktor volt látható az unokájával, ezt azonban több hívő is kifogásolta, ezért Dóka Ferenc lecserélte a képet.

Videóüzenetekkel tiltakoznak a szülők az állami tankönyvek ellen

Publikálás dátuma
2019.02.22 08:31
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az Emmi szerint azonban „1,5 millió tanuló érdekeit nem képviselheti 3900 e-mail cím”.
Elégedetlen az állami tankönyvek minőségével, ezért videóban tiltakozik a Szülői Hang. A szülőkből álló szervezet január óta akciózik, és arra próbálják felhívni a többi szülő figyelmét, hogy a következő tanévtől a magánkiadók könyveinek jelentős része lekerül a választható tankönyvek listájáról. Az RTL Klub híradójában elhangzott, hogy eddig majdnem 3900-an csatlakoztak a kezdeményezéshez. A céljuk az, hogy rávegyék a szülőket arra: akár saját pénzből, de a jobb tankönyveket vegyék meg.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a csatorna megkeresésére közölte, hogy szerintük a Szülői Hang véleményét nem lehet reprezentatívnak tekinteni.
„1,5 millió tanuló érdekeit nem képviselheti 3900 e-mail cím”
– fogalmaztak.
Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke azt mondta: tudomása szerint a PDSZ-szel nem folytak tárgyalások, „érdemi tárgyalások egyébként általában nem folynak érdemi kérdésekben”.