Botka diktátorok között emlegette Bajnait

Publikálás dátuma
2017.06.01. 11:11
Bajnai Gordon és Botka László egy korábbi felvételen FOTÓ: Népszava
Botka László "semmilyen körülmények között nem tenné se Bajnai Gordont, sem Kádár Jánost, se Rákosi Mátyást és Horthy Miklóst se a listára" - nyilatkozta az MSZP miniszterelnök-jelöltje az atv.hu-nak. A volt miniszterelnök úgy reagált:  Botka „rossz társaságba” keverte, és egyébként sem kívánkozik közös listára.

Botka az erős mondattal arra a kérdésre válaszolt, hogy a jövő évi választáson listára tenné-e Bajnai Gordon volt miniszterelnököt. Szeged polgármestere hozzátette, Bajnaival "könnyű a helyzet, mert hiszen ő kivonult a politikából". 

Bajnai Facebook-oldalán reagált Botka kijelentésére. Azt írta: szerinte a szocialista jelölt "rossz társaságba keverte", majd azzal nyugtatta az "aggódó közvéleményt", hogy "nem csak az MSZP, de az MSZMP, az MDP, sőt a Peyer-féle paktum párt listájára sem kívánkozik". 

Az MSZP jelöltje az interjúban Gyurcsány Ferencet sem kímélte, róla is kijelentette, hogy listán nem szerepelhet. Szerinte csak akkor lenne értelme leülni tárgyalni, ha Gyurcsány Ferenc és a DK azt tudatná, hogy a véleményük és álláspontjuk megváltozott és elfogadják a kormányváltás általa megszabott feltételeit.

Az MSZP kormányfő-jelöltje szerint Gyurcsány akkor maradhat a parlamentben, ha vállalja és megmérettetik egyéniben, és mandátumot szerez. "Ha vitám van Gyurcsány Ferenccel, akkor az az, hogy ő azt mondta, nem követett el a kormányzása alatt hibát" - mondta Botka, aki sajnálja, hogy Gyurcsány "nem látja be, hogy a személye az egész demokratikus oldal sikerességét súlyosan veszélyezteti". Azt is elmondta, szerinte a Gyurcsány és az MSZP közti kötélhúzás a budapesti médiaeliten kívül senkit nem érdekel, és ez "a tipikus politikai pótcselekvés".

Gyurcsány: ez diktátum
A DK elnöke ezt diktátumnak nevezte Facebook-oldalán, hozzátéve: "Sajnálom, hogy Botka László az elmúlt fél évben többször tárgyalt Orbán Viktorral, mint az ellenzék bármelyik pártjának vezetőjével. Sajnálom, de a DK nem fogja elfogadni, ha valaki hódítani, nem pedig partnerek között megállapodni akar. Az erő egyoldalú alkalmazását az Orbán-kormánytól sem fogadjuk el, és nem hisszük, hogy sikeres módja lehet egy eredményes ellenzéki együttműködésnek. Ugyanakkor eszem ágában sincs a vitáról vitázni. A DK fenntartja álláspontját, de a győzelem stratégiáját nem egyoldalúan, hanem közösen kell meghatározni. A DK továbbra is nyitott a tárgyalásokra" - reagált Gyurcsány Botka kijelentésére.


Az atv.hu-n megjelent teljes interjút ide kattintva olvashatja!

Szerző

Útnak indult a Boldogasszony zarándokvonat a Nyugatiból - Fotók

Publikálás dátuma
2017.06.01. 10:57

Elindult a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony zarándokvonat csütörtök reggel a budapesti Nyugati pályaudvarról. 

A négynapos útra induló több mint ezer zarándokot Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára búcsúztatta, és a zarándoklat lelki vezetője, Székely János esztergom-budapesti segédpüspök áldotta meg.

Soltész Miklós kiemelte: a zarándokok között 350 fiatal van, akik az anyaország mellett szerte a világból érkeztek, a Kárpát-medence minden részéből, Észak- és Dél-Amerikából, Ausztráliából és a nyugat-európai szórványból. 

A zarándoklat és a fiatalok részvétele azon üzenet az egész magyarságnak és kereszténységnek. A fiataloknak óriási küldetése van, és abban, hogy ezt felismerjék és megtalálják a helyes utat, fontos szerepe van a kereszténységnek és szerepe lehet benne a mostani zarándoklatnak is - mondta az államtitkár.

A zarándokok Nagyváradon püspöki szentmisén vesznek részt a Szent László alapította püspökség székesegyházában. A vonat várhatóan fél négy előtt érkezik Kolozsvárra, ahol ünnepséget tartanak az állomáson. A szervezők szerint, ahogy a korábbi években, úgy várhatóan idén is minden állomáson sok erdélyi magyar fogadja majd őket.

A zarándokok pénteken Gyimesbükkre, az ezeréves határhoz mennek, harmadnap, szombaton a csíksomlyói búcsún vesznek részt. A programot a negyedik nap Gyergyószentmiklós főterén szabadtéri szentmise zárja. Az idei csíksomlyói búcsúi szentmise fő celebránsa Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke lesz.

Csíksomlyón az első búcsújárást a legenda szerint 1567-ben tartották, amikor János Zsigmond erdélyi fejedelem fegyverrel akarta a katolikus székelyeket az unitárius vallás felvételére kényszeríteni. Csík, Gyergyó és Kászon népe pünkösd szombatján Csíksomlyón gyülekezett, Szűz Mária segítségét kérte, majd legyőzte a fejedelem seregét a Hargita Tolvajos-hágójában. A diadal után újfent Csíksomlyón adtak hálát, egyben fogadalmat tettek, hogy ezután pünkösd szombatján minden évben elzarándokolnak oda.

Szerző

A KDNP megmutatta, miért tiltotta le őket a Facebook

Publikálás dátuma
2017.06.01. 10:37
Előző cikkünkben is Semjén Zsolt és Orbán Viktor fotójával illusztráltuk a KDNP tiltását, érdekesség: az előző képen is ugyanígy
Miután a Kereszténydemokrata Néppárt felháborodott közleményben jelezte, hogy a Facebook "cenzúrázta" a párt közösségi oldalát, és elérhetetlenné tette azt, a tiltás után - kissé kárörvendő stílusban - azt is megmutatták, milyen levelet küldött nekik a közösségi oldal.

"Újra itt vagyunk! A Facebooktól a következő bocsánatkérés érkezett (angolul):

"Csapatunk egy tagja véletlenül eltávolított valamit, amit a Facebookon posztoltál. Hiba történt, amiért őszintén bocsánatot kérünk. Azóta visszaállítottuk a kérdéses tartalmat, ami így láthatóvá vált" - mutatta meg a közösségi oldal üzenetét a KDNP, miután tegnap arra panaszkodtak, hogy letiltották az oldalukat. 

Akkor megjelent közleményükben dühösen adtak hangot véleményüknek, miszerint az is állhat a Facebook döntésének hátterében, hogy az elmúlt időszakban olyan pozitív tartalmak jelentek meg az oldalon, amelyek szembemennek "a mainstream média hangzatos szólamaival" és kiállnak a hagyományos családmodell, valamint az élet feltétlen tisztelete mellett, illetve felhívják a figyelmet a közel-keleti keresztényüldözés tényére.

A párt hozzátette: bíznak abban, hogy a Facebook nem alkalmaz kettős mércét, és biztosítja a sajtószabadság feltételeit "egy demokratikusan működő párt számára is".

Szerző
Témák
KDNP Facebook