Százmilliós pénzmosás Szegeden

Több mint százmillió forint tisztára mosásában vett részt a gyanú szerint két férfi és egy nő, akik ellen eljárás indult Szegeden, a bíróság ügyészi indítványra elrendelte az előzetes letartóztatásukat - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön.

Szanka Ferenc közölte, a terhelteket üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják. A gyanú szerint egy Magyarországon élő, de még ismeretlen helyen tartózkodó nigériai férfi megbízásából 2015 októbere és 2016 novembere között a két férfi és a nő tíz magyarországi hitelintézetnél 23 bankszámlát nyitott. A számlákra 44 utalás érkezett 160 millió forint értékben külföldi sértettek bankszámláiról. 

Az átutalások mögött külföldi sértettek sérelmére, illetve az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások álltak. A sértettek külföldi állampolgárok vagy gazdasági társaságok voltak. A gyanúsítottak a számlájukra érkező, esetenként jellemzően  hatmillió forint körüli összegeket készpénzben felvették, és azt a nekik járó jutalék levétele után átadták az őket megbízó nigériai férfinak - tudatta a csoportvezető ügyész.

Szerző

Holttest került elő egy zalai pajtából

Holtan találtak egy férfit a tűzoltók Babosdöbrétén, egy leégett pajtában - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön.

Cseresznyés Dániel közölte: késő délelőtt riasztották a tűzoltókat egy babosdöbrétei pajta tűzéhez. A 44 négyzetméteres építmény oltása során a tűzoltók egy férfi holttestére bukkantak. A szóvivő hozzátette: a gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább a pajtával szomszédos épületre.

Szerző

Rálőttek egy apára és fiára Soroksáron

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség két férfi és két nő ellen, akik gázpisztollyal rálőttek két férfira még 2015 májusában Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron - tájékoztatott a fővárosi főügyész csütörtökön.

Ibolya Tibor azt írta: a vádirat szerint 2015. május 13-án este a négy ember egy buszmegállóban rátámadt két férfira - apára és fiára -, akikkel haragos viszonyban voltak. A támadó 35 éves férfinél egy gáz-riasztófegyvernek minősülő forgótáras pisztoly, a 19 éves fiatalembernél egy szintén gáz-riasztófegyvernek minősülő puska volt, míg női társuk egy vasvillát, a fiatalkorú lány pedig egy lapátot tartott a kezében.

A 35 éves férfi a pisztollyal az apát mellkason és nyakon lőtte. A sértett fia apja segítségére sietett, de ekkor a 35 éves nő a vasvillával többször felé szúrt, a 19 éves fiatalember pedig a puskával 3-4 méterről több lövést adott le rá; az egyik lövedék eltalálta a fiú kezét. Az autóbusz vezetője - a verekedés és lövöldözés miatt - bezárta a jármű ajtaját, erre a 17 éves lány a vasvillával bezúzta a busz első ajtajának üvegét.

A lövések következtében az idősebb férfi életveszélyes nyaki sérüléseket szenvedett, és súlyosan megsérült a fia is. A Fővárosi Főügyészség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés, illetve súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat, a fiatalkorú gyermekükkel együtt bűncselekményt elkövető 35 éves szülőket pedig kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is megvádolta - közölte Ibolya Tibor.

Szerző