Előfizetés

Autótolvajt keresnek - Jól belebámult a kamerába (videó)

Publikálás dátuma
2017.06.01. 22:52
Illusztráció/Thinkstock
A rendőrök keresik azt a férfit, aki Budafokon ellopott egy autót - adja hírül a police.hu .

Nyitott állapotban, járó motorral hagyta gépkocsiját a jármű vezetője Budapesten, a XXII. kerületben egy Anna utcai bolt mögött. Ezt az alkalmat használta ki a felvételen látható férfi, aki beült a kocsiba és elhajtott vele. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Százmilliós pénzmosás Szegeden

Több mint százmillió forint tisztára mosásában vett részt a gyanú szerint két férfi és egy nő, akik ellen eljárás indult Szegeden, a bíróság ügyészi indítványra elrendelte az előzetes letartóztatásukat - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön.

Szanka Ferenc közölte, a terhelteket üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják. A gyanú szerint egy Magyarországon élő, de még ismeretlen helyen tartózkodó nigériai férfi megbízásából 2015 októbere és 2016 novembere között a két férfi és a nő tíz magyarországi hitelintézetnél 23 bankszámlát nyitott. A számlákra 44 utalás érkezett 160 millió forint értékben külföldi sértettek bankszámláiról. 

Az átutalások mögött külföldi sértettek sérelmére, illetve az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások álltak. A sértettek külföldi állampolgárok vagy gazdasági társaságok voltak. A gyanúsítottak a számlájukra érkező, esetenként jellemzően  hatmillió forint körüli összegeket készpénzben felvették, és azt a nekik járó jutalék levétele után átadták az őket megbízó nigériai férfinak - tudatta a csoportvezető ügyész.

Holttest került elő egy zalai pajtából

Holtan találtak egy férfit a tűzoltók Babosdöbrétén, egy leégett pajtában - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön.

Cseresznyés Dániel közölte: késő délelőtt riasztották a tűzoltókat egy babosdöbrétei pajta tűzéhez. A 44 négyzetméteres építmény oltása során a tűzoltók egy férfi holttestére bukkantak. A szóvivő hozzátette: a gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább a pajtával szomszédos épületre.