Tom Jones is fellép a VeszprémFesten

Publikálás dátuma
2017.06.02. 12:54
FOTÓ: Samir Hussein/Getty Images
Idén is világsztár fellépők fémjelzik a július 12-én immár tizennegyedik alkalommal megnyíló VeszprémFest programjait – írja a veol.hu.

A különleges zenei csemegéket kínáló fesztivál új helyszíne idén az egykori érseki pihenő, a História kert lesz - jelentette be Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a VeszprémFest nagyon erős kulturális arcélt adott a városnak, a fesztivál jellemzője az igényesség és az innováció. Az eddigi hasonló rendezvények és a megyeszékhely többi, kulturális értéket teremtő és képviselő programja elegendő muníciót ad ahhoz, hogy megpályázzák 2023-ra az Európa Kulturális Fővárosa címet.

A VeszprémFest nyitókoncertjén, július 12-én Richard Bona lép fel - immár harmadszor Veszprémben -, ezúttal a Mandekan Cubano formációval. A generációjának egyik legkiválóbb és legkeresettebb énekes sztárja és basszusgitárosa főként afro-kubai crossover műsorral örvendezteti meg a közönséget, az együttes 2016-ban elkészült, Heritage című új albumának számaira építve. Július 13-án Heather Small, az M People együttes énekese ad koncertet. A '90-es évek angol popdívája, aki számos díj birtokosa és manapság az egyik legismertebb angol világsztár énekesnő, most lép fel először hazánkban.

A fesztivál első számú sztárvendége azonban a 76 éves élő legenda, Tom Jones lesz: a minden korosztály számára vonzó művész a fesztivál harmadik napján, július 14-én, szombaton lép fel - a várható nagy érdeklődésre való tekintettel - a Veszprém Arénában.

Ugyancsak a sportcsarnok lesz a helyszíne a The New Power Generation zenekar koncertjének. Az együttes a tavaly tragikusan elhunyt Prince kísérőzenekara volt 1990-2013 között.

A VeszprémFesthez ezúttal is kapcsolódik a hetedik évébe lépő hagyományos minifesztivál, a Rozé-, rizling- és jazznapok az Óváros téren. Naponta három ingyenes koncert - a hazai kortárs jazz legjobbjai fellépésével - szórakoztatja a balatoni borokat és a kézműves gasztronómia termékeit kóstolgató közönséget július 7-16. között - írja a Veszprém megyei portál.

Szerző
Frissítve: 2017.06.02. 13:03

Veszteséges a Bogányi-zongora

Publikálás dátuma
2017.06.02. 07:49

Tavaly év végén nem volt kimutatható árbevétele a magyar csodazongorát gyártó Zengafons Kft.-nek. A céget 2012-ben alapították, az Új Széchenyi Terv keretében 126 millió forint uniós pénzt nyert a Bogányi-zongora fejlesztésére. A szükséges 60 millió forintos önrészt pedig a Magyar Nemzeti Bank egészítette ki. A Magyar Állam 2015-ben 10 darabot rendelt a zongorából, amelyre az EMMI 764 millió 54 ezer forintot fordított, tavaly pedig az Operettszínházon keresztül érkezett állami megrendelés újabb 10 darabra, összesen 602 millióért.

Szerző

Szecessziós világnap

Publikálás dátuma
2017.06.02. 07:49

Egész napos rendezvénnyel ünnepli a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, a magyar szecessziós építészet legszebb példái közé tartozó épületben az Iparművészeti Múzeum a Szecesszió világnapját június 10-én. Lesznek különleges városi és épületséták, tudományos előadás-sorozat, a múzeum üvegcsarnokát betöltő szerpentintánc-bemutató, ékszerkészítő alkotóműhely, zenés-játékos tárlatvezetés és felfedező játék is. 

Szerző
Témák
Szecesszió