Előfizetés

Magabiztos siker a nyitányon

Publikálás dátuma
2017.06.03. 07:59

A Golden State Warriors szerzett előnyt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjének első, Cleveland Cavaliers elleni mérkőzésén. Az oakland-i együttes esélyt sem adott címvédő ellenfelének a magyar idő szerint péntek hajnalban lejátszott mérkőzésen: 113-91-re nyert, így lépéselőnybe került az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Kapcsolódó
Megtörhet az ötévtizedes átok

Nem volt kérdés Rafael Nadal sikere

Publikálás dátuma
2017.06.03. 07:58

Három rendkívül sima szettben, 6:0, 6:1, 6:0-ra verte grúz ellenfelét, Nikoloz Baszilasvilit tegnap a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének 3. fordulójában Rafael Nadal. A Roland Garros korábbi kilencszeres győztese ezzel az utóbbi évek legmeggyőzőbb sikerét aratta, ami a Grand Slam-tornákat illeti. Nadalra a negyeddöntőben a 17. kiemelt Roberto Bautista vár.

Kapcsolódó
Roland Garros - Babos kiesett a nyitófordulóban

Kontra - A magyar focista példája

A sportnapilap pénteken közölte a magyar labdarúgó NB I mérkőzéseiről tudósítók osztályzatai alapján összeállított rangsort, amely alapján a bajnokcsapat gólkirálya, Eppel Márton lett az idény legjobbja. Az a csatár, aki hétfőn minden valószínűség szerint bemutatkozik a nemzeti válogatottban, ezzel kapcsolatban pedig pénteken azt mondta: rengeteget dolgozott azért, hogy magára ölthesse a címeres mezt, szezonja megkoronázása volna, ha debütálhatna.

Eppel egyébként nem csak az osztályzatok alapján emelkedett ki a mezőnyből. Az élsport mellett felsőfokú tanulmányokat folytató futballista néhány éve meg úgy tűnt, egy a megannyi sosem kiteljesedő, kallódó ígéret között, mióta azonban Kispestre került (2016 telén – a szerk.), fokról fokra lépdelve fejlődött. Alig másfél év múltán pedig majd’ minden tekintetben a csúcsra ért. Az immáron aranyéremmel elismert kispesti közegnek, szorgalmának és befektetett munkájának köszönhetően.

Talán ami az elismeréseknél is fontosabb: sokaknak magyar focistaként példát mutatva.